Hjem/Tjenester/Barn, unge og familie/Fauske Familiesenter/Aktuelt
Influensavaksine

Forebygging av influensa

Influensaen er på full fart inn over landet, og det er tid for forebygging slik at det blir færrest mulig syke.

Fødsel og ammeforberedende kurs

Oppstart Fødsel- og ammeforberedende kurs

Dato for kommende kurs:
  • Onsdag 7.mars 2018

Nyfødtperm_300x450

Nyfødtpermen

HER finner du en snarvei til "nyfødtpermen" som benyttes ved hjemmebesøk og på helsestasjonen.

Stafettloggen

Nytt samhandlingsverktøy

Fauske kommune har som mål å sikre tidlig innsats og god samhandling. Det nettbaserte verktøyet «Stafettloggen» skal bidra til å gi et  helhetlig tjenestetilbud, slik at både barn og deres familier blir gitt best mulig hjelp og støtte.

Individuell plan_300x275

Individuell plan (IP)

Overgang til elektronisk plan i SamPro fra Visma

Fauske kommune er i ferd med å gå over fra individuell plan på papir, til en nettbasert løsning (SamPro). Leverandøren Visma har tilpasset løsningen slik at den skal være sikker, enkel og tilgjengelig for alle brukere av den. For planeiere med koordinator ansatt ved Fauske Familiesenter, startet overgangen til elektronisk IP starte opp våren 2017.

Helsesøster tar i bruk nettbrett_300x198

Helsesøstre tar i bruk nettbrett

Fremover vil helsesøtrene Maren og Marlen ved Fauske helsestasjon ta i bruk nettbrett i forbindelse med hjemmekonsultasjoner.

Hjertelungeredning[1]_300x169

Førstehjelp - HVA GJØR DU?

Det er så lite som skal til for å redde et liv. Du må bare vite hva!

Livsmestringskurs_400x499

Livsmestringskurs for ungdom 16+

Det holdes med jevne mellomrom livsmestringskurs for ungdom i Fauske Kommune. Kurslederne Åshild Uhre (psykiatrisk sykepleier) og Anita Mørk (helsesøster) håper både ungdom, og foreldre som er bekymret, tar kontakt.

og hvem ser johanne

"...og hvem ser Johanne?" (Alkoholmisbruk hos foreldre)

Johanne er 10 år, og vi får se hvordan hverdagen hennes er når mamma fester.
Filmen er rettet mot ansatte i skolen, men også alle voksne som har ansvar for barn. På vfb.no/johanne finner du refleksjonsspørsmål som du kan svare på etter å ha sett filmen. Du kan også bestille foredrag fra Voksne for Barn om barn som er pårørende. Kilde: Voksne for barn

hpv_vaksine

Gratis HPV-vaksine til kvinner født 1991 og senere

Infeksjon med humant papillomavirus (HPV) er svært vanlig blant personer som er seksuelt aktive. Kvinner som får en vedvarende HPV-infeksjon kan på sikt utvikle livmorhalskreft. Hvert år får om lag 300 kvinner i Norge livmorhalskreft og 65-100 dør av sykdommen. HPV-vaksine kan gi beskyttelse også hos de som har debutert seksuelt.  Derfor anbefales HPV-vaksine til alle unge kvinner som ikke tidligere er vaksinert.