Samtlige pasienter og ansatte som ble testet ved Valnesfjord Helsesportssenter (VHSS) onsdag denne uken, er bekreftet negative. To prøvesvar for ansatte testet utenfor organisasjonen vil først foreligge senere i dag.

Senteret har totalt 4 isolerte som har fått bekreftet positiv test. En av disse befinner seg ved helsesportssenteret, mens de 3 øvrige er i sine hjemkommuner. En omfattende smitteoppsporing er utført og totalt i de kommuner som er berørt av utbruddet ved VHSS, er 48 i karantene. Av disse er 24 i Fauske kommune.

Elke-Maria Bunk, direktør ved VHSS, sier at de siste dagers hendelser viser at institusjonen er sårbar og må fortsette sitt sterke fokus på smittevern.

- Dette handler om sikkerhet for pasienter og ansatte og et felles bidrag inn i den nasjonale dugnaden. Det har vært et tett og godt samarbeid mellom Fauske kommune og VHSS i denne saken. Pasienter og ansatte skal ha all honnør for den måte de har taklet situasjonen på.

Konstituert kommuneoverlege/smittevernlege Gregory Hautois er glad for at de ikke har fått flere med påvist smitte.

- Vi ser tydelig at det er svært viktig å reagere både raskt og effektivt når man ser antydning til start på et utbrudd. Slik lykkes man med å begrense smitte så fort som mulig. Det betyr ikke at vi ikke kan forvente nye smittetilfeller, men smitteoppsporingen sørger for at disse allerede er i karantene når de får påvist smitte. Først da kan man si at man har kontroll over situasjonen.

Status per 30.10.2020 i Fauske kommune: 3303 tester utført. 7 påvist positive i isolering. 56 personer i karantene. Totalt har 36 personer vært påvist smittet siden mars.