Hjem/Tjenester/Kultur og idrett/Kulturnyheter 2015
juletre

Behov for å bli kvitt store grantrær?

Idrett- og friluftsavdelinga kan komme og vurdere om det kan brukes som juletre

30. september 2016

Fauske kommune har hvert år grantrær som juletre på torg og plasser i hele kommunen.
I år prøver vi noe nytt - hvis du har et stort grantre/flere store grantrær i din hage, kan vi komme og vurdere om dette vil passe som juletre for oss.

Fauske kommune på toppliste over de beste kommunene i landet

10. plass i kulturindeksen på kategorien Den kulturelle skolesekken

01. desember 2015

Norsk kulturindeks for 2015 rangerer Fauske kommunes "Den kulturelle skolesekken" på en ærefull 10- på topp-liste.
Å få så god rangering er flott etter mangeårig hardt arbeid med DKS i Fauske kommune.  Det viser også at enhetstankegangen vi har i Fauske kommune på dette området gir effekter.

svømmebasseng

25-meters-bassenget i Fauskebadet stengt tirsdag 24.11.

24. november 2015

Tirsdag 24.11. blir 25-meters-bassenget i Fauskebadet stengt. Reparasjonsarbeidene som ble påstartet på forrige onsdag har tatt vesentlig lenger tid enn opprinnelig planlagt, og tiltak som blir utført i dag på flisene, medfører at limet trenger å herde uten noen form for bevegelse. Ut fra signaler fra dritsteknikerne blir arbeidet ferdigstilt i dag, og vi er oppe med ordinær drift fra onsdag i hele bassengrommet.

Det blir ordinær drift for øvrig i Fauskebadets øvrige deler i dag. Som kompensasjon for at vi må stenge deler av badet, får alle som løser enkeltbillett adgang med pris for barn.

Vi beklager hvis dette medfører ulempe for våre kunder.

SIN_Logo_orange

Søk om hjelp fra sceneinstruktøren

Søknadsfrist 1. desember

04. november 2015

Nordland fylkeskommune og de involverte kommunene i Salten samarbeider om sceneinstruktørordningen. Dette gjør det mulig å tilby en tjeneste som for brukerne er kostnadsfri.

Bakterier verdens håndvaskedag utstilling biblioteket

Utstilling om bakterier ved Fauske bibliotek

Verdens håndvaskedag 15. oktober

15. oktober 2015

Barnehagene i Valnesfjord og i Sulitelma har egne bakterieutstillinger i sine lokale bibliotek. Øvrige har utstilling ved Fauske bibliotek. Utstillingen står til 23. oktober. Prøv deg gjerne på en quiz som hører med ... da får du testet om du er god på kunnskap om bakterier.

Fontene Kristine Sjø

Fontenen tas ned for vinteren

Trolig skadet av påkjørsel

07. oktober 2015

I forbindelse med at lysene på fontenen skulle repareres, ble det oppdaget at årsaken til at de ikke virket, er at fontenen er skadet. Dette er en såvidt stor skade som det tar tid å reparere, så derfor vil den bli tatt ut av drift inntil dette er gjort - og videre til vinterlagring. Det kan se ut som at årsaken til skaden, er påkjørsel av båt. Om noen har informasjon om dette, ta

MiN - Fauske

MiN-ensemblet med "HammerKammer"

Den kulturelle spaserstokken kommer til Fauske 3. november

29. september 2015

Den kulturelle spaserstokken er kulturtilbud spesielt tilrettelagt for aldersgruppen 60+, men er åpent for alle.
3. november kommer MiNensemblet med HammerKammer til Fauske kino

Ny turvei anlagt mellom Vestmyra og Arsenalet

Folkehelsetiltak

22. september 2015

I løpet av høsten har Fauske kommune anlagt ny turvei fra Vestmyra til Arsenalet.

Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin

Norgespremiere på "Knutsen og Ludvigsen og den fæle Rasputin"

Fredag 25. september kl 18:00

22. september 2015

Kommende fredag er det premiere på den norske animasjonsfilmen basert på de kjente karakterene og musikerduoen "Knutsen og Ludvigsen".
Filmen inneholder selvsagt også de mest kjente melodiene fra "Knutsen og Ludvigsen"

ScreenHunter_307 Sep

Fredningsmarkering av Klungset Leir

21. september 2015

Riksantikvaren, Nordland fylkeskommune og Fauske kommune vil i samarbeid med Klungset Leir AS, gjennomføre fredningsmarkering ved Klungset leir i Fauske, den 28. september.