I lang tid har det pågått forberedelser med å gjøre klart Sagatun for de nye eierne, Kortneset 8 AS (Nordland Taxi), som overtar ca 1. september. Det har blant annet handlet om å ta vare på inventaret, og da for å nyttiggjøre seg dette mest mulig i andre kommunale avdelinger. 

I denne forbindelse har vi registrert påstander i sosiale medier om at Fauske kommune har kastet "alt av inventar». Dette medfører ikke riktighet. Innbo fra Sagatun er i flere omganger, og i all hovedsak, hentet ut og fordelt til videre bruk i Fauske kommunes drift.

Alt av innbo og utstyr som ble vurdert å være til nytte til kommunens egen virksomhet er tatt hånd om og blir brukt videre. Mye av innbo/utstyr var gammelt og ikke funksjonelt etter dagens krav til utstyr.

Sulitjelma Historielag ble kontaktet for å blant annet ta vare på et antikt trampeorgel. Dette fikk Sulitjelma hotell til utstilling, for å sikre at det ble tatt vare på. Historielaget har tatt vare på gamle bilder og foto, og sørger for at disse blir bevart. Sagatun Ve og Vel har hentet ut, og overtatt, ting som tidligere er gitt i gave til Sagatun.

Pianoet som sto på Sagatun ble flyttet til Sulitjelma skole for å kunne brukes ved tilstelninger der, både på dagtid og kveldstid, og vil forhåpentlig komme til stor nytte for bygdas befolkning. Bruktbutikken «Huset i Svingen» ble kontaktet for å se om det var nyttbare ting igjen til slutt for videresalg, og disse har også hentet diverse løsøre som ble vurdert brukbart til sin virksomhet.    

Mye av det som sto igjen på Sagatun er innbo og utstyr fra 1990-tallet, har vært flyttet og demontert/montert, og ble ansett som i så dårlig forfatning at det ble regnet som kassabelt for annen bruk. I tillegg var det fjernet mye søppel og annet skrot samtidig som tidligere ikke var tatt med.

Det har vært god dialog og tett kontakt med ny eier som også har fått muligheten til å beholde noe av de tingene som gjensto. Ny eier vurderte også det gjenstående som i så dårlig forfatning/ikke egnet for deres drift at det ble avtalt fjernet. Derfor står, etter avtale med de nye eierne, en veldig liten del av inventaret/utstyret igjen i bygget som overtas av Nordland Taxi 1. september. Vi ønsker dem lykke til.