Dette er et samarbeid mellom Fauske kommune, Trygg Trafikk og Nordland Fylkeskommune - på årets refleksdag 15. oktober. I tillegg har kommunen delt ut reflekser til alle ungdomsskoleelevene.

Fauske kommune har fått 10.000 kroner i tilskudd til markering av refleksdagen av Nordland fylkes trafikksikkerhetsutvalg. Hvert år markeres refleksdagen den tredje torsdagen i oktober. - På vegne av Fauske kommune vil jeg takke Nordland fylkeskommune for tilskuddet. I kommunen har vi markert refleksdagen i mange år og dette er et viktig bidrag til det holdningsskapende arbeidet i forhold til trafikksikkerhet. I fjor ble også Trafikkofrenes dag markert for første gang etter initiativ fra ordfører. Det ble en veldig fin markering som vi planlegger å fortsette med hvert år fremover. I år har kommunen særlig ha fokus på ungdomsskoleelever, som ofte er gående og syklende langs trafikkerte veger.

- Vi ser at det er denne målgruppen som oftest utelater refleksene, og samtidig er mye ute i trafikkbildet – med behov for å bli sett, sier ordfører Marlen Rendall Berg. 

Fauske kommune har markert dagen blant annet ved å dele ut reflekser til elevene på ungdomstrinnet. De fikk besøk av helsesykepleier, der formålet var å skape bevissthet rundt refleksbruk. Det ble vist film og hatt samtaler rundt synlighet med og uten refleks. I tillegg ble det vist film ved Familiesenteret.