Folkehelseuka 2016 2017

Folkehelseuka 16. til 23 september

Satser på festivalstemning i Folkehelsuka 2017

Ifjor var åpning av nye Vestmyra skole et viktig arrangement i Folkehelseuka. I år er det den helt unike aktivitetsparken ved skolen som får fokus. I tillegg kan du delta på linedancekurs, countryhelg på hotellet og ikke minst lørdag 23 der det er de frivillige som er  "i sentrum".

 

Sett av uke 38 i september for der blir det store muligheter for å finne en eller flere aktiviteter som du kan ta del i. Åpningen av uka skjer lørdag 16. september på Jakobsbakken. Det er ordfører Jørn Stene som står for dette som samtidig er en del av «Fjellet for alle» i Sulitjelma denne helga.

Det meste som skjer i Folkehelseuka er gratis, for dette er et tilbud til innbyggere i «Folkehelsekommunen» der alle skal kunne delta. I tillegg til turer og marsjer, foredrag, aktivitetsdag på bygdetunet, quiz og sykkelløp, vil det være flere større arrangement som har egne program. Blant annet har Fauske hotell countryhelg. Skulpturlandskap Nordland er 25 år i år. Dette skal markeres ved bygdetunet der Fauske har sin skulptur i fjæra, «Uten tittel». Lørdag 23. er frivillighetens dag slik det ble arrangert i fjor. Dette er et tilbud til lag og foreninger som kan bruke denne dagen som rekruttering. Allerede har vi mange som har meldt seg, men det er fremdeles åpent for flere.

Et av de største arrangementene i folkehelseuka er åpningen av det nye aktivitetsanlegget ved Vestmyra skole. En helt unik aktivitetspark som i tillegg til å være uteområde for skoleelevene der, skal være et nærmiljøanlegg for hele Fauske og alle andre som ønsker å ta det i bruk. Anlegget er helt spesielt i sitt slag og inneholder blant annet 3 fotballbaner, streetbasket, basketbane, sandvolleyballbane, parkour- og skateanlegg, åpen danse- og ishall, hinderløype, treningsapparater, gapahuker og bålplasser, diverse løyper og løpebaner, naturklatrejungel og uteklasserom.

Program kommer.

Tips en venn Skriv ut