Mads Gilbert om beredskapsledelse og krisehåndtering

Mads Gilbert åpnet Kriseuka ved Universitetet i Nordland

- For lite fokus på beredskap rundt infrastruktur

- Dette diskuteres nesten aldri, sa Mads Gilbert under første dag av Kriseuka som arrangeres på Universitetet i Nordland denne uka. Han pekte på kommunenes ansvar for beredskap rundt infrastruktur. Fauske var en av få kommuner som var tilstede.
- Dette er et fantastisk bilde på det gode norske samfunnet og den beredskapen vi har, sa Mads Gilbert under åpningen av Kriseuka på Universitetet i Nordland da han så ut over forsamlingen på et par hundre deltakere: brannfolk, mannskap fra Sea King redningshelikopter, sykepleie- og journaliststudenter, helsevesen og mange flere. Fauske har fokus på god beredskap og var tilstede for å få med seg deler av opplegget som Gilbert omtalte som "unikt i nasjonal sammenheng".
Mads Gilbert beredskapsledelse og krisehåndtering2_260x173.jpg
 
- Kriser skjer hver eneste dag

Under dag 2 ble alle blålysetater presentert for studentene. Blant annet sivilforsvaret. De tok blant annet fram at Fauske har en egen spesialisert enhet.

- Kriser skjer hver eneste dag. Det kommer til å skje hos deg også. Som oftest kommer det som en overraskelse, sa Peer Jakob Svenkerud i sitt innlegg om forholdet til media i en krise. Svenkerud har lang erfaring som journalist, PR-rådgiver og nå som ansatt ved Høgskolen i Hedmark. Hovedgrepene handler om å utvikle gode planer, utvikle organisasjonen og trene.

Stor øvelse

Torsdag er det øvelse. Da øver studenter fra politihøgskolen, journalist- og sykepleiestudenter fra UiN sammen med lokalt hjelpekorps, sivilforsvaret, brannetat,kommune og mange flere.

Tips en venn Skriv ut