Pär Johansson

En god start på uka med Pär Johansson fra Glada Hudik-teater

- Jeg har lært meg en ting: undervurdèr aldri mennesker!

Nærmere 100 ansatte i Fauske kommune fikk høre Pär Johansson tidlig mandags morgen i Fauske kino. Hans lederfilosofi er: "Inget är omöjligt – om man bara vågar tro på människor och ge dem en chans att utvecklas".

 

Johansson er gründer av Glada Hudik-teatern, teatergruppen der utviklingshemmede og normalhemmede skuespillere arbeider side om side. Vi fikk høre hans fortelling fra den spede start med mye motgang og problemer og fram til i dag. Rett etter fordaget reiste Johansson til Ørnskøldsvik der han skulle ha forestilling med teatergruppen som er på turnè i Sverige.

Teatergruppen har blant annet gjort forestillingen "Elvis" som ble sett av mer enn 130 000 mennesker. I tillegg til at det ble laget dokumentearfilm rundt prosjektet, en dokumentar som også er vist i Norge.

Pär Johansson publikum_460x307.jpg

 

Pär er belønnet med en rekke priser for sine lederegenskaper og er en meget ettertraktet foreleser.

"Att bli sedd, behövd och tagen i anspråk är en mänsklig rättighet" utgjør den ideologiske grunnen til hans arbeid og er en sammenfatning av hans lederfilosofi. Han anbefalte alle å se filmen "Hur många tyttebär finns det i verden?".

Tips en venn Skriv ut