Jason Stirbinskis skypebilde

Australia: vurderer diamantboring eller markundersøkelser

- Vi tar en beslutning i februar

Toppsjefen i Drake Resources, Jason Stirbinskis, melder fra Perth at de er kommet et godt steg videre etter letingen i august 2014. Han sier at de har seks prioriterte områder som de jobber videre med. Spesielt interessant er et område ved Lomi. Nå antyder de mulig drift allerede i 2017. Les hele rapporten og pressemeldingen her.

Pressemelding etter pressekonferanse 23.1.2015 - Fauske kommune

Rapport fra Drake: Sulitjelma rapport fra Drake gruvedrift.pdf

Se video fra skype: IMG_1211.MOVIMG_1211.MOV

Toppsjefen i Drake Resources, Jason Stirbinskis, var på skype fra Perth i Australia. Med nærmere 50 grader forskjell, og straks på vei i seng var det en meget optimistisk mann vi hadde på storskjerm.

Jason gikk kort gjennom det nye i informasjonen de har sendt ut med funn. Et av de mest spennende områdene er ved Lomi som han besøkte da han var her i høst.

Selskapet er kommet et godt steg videre, og har blant annet satt seg inn i gamle kart og historiske forhold i Sulitjelma som styrker de tekniske undersøkelsene.

I løpet av kort tid, antagelig allerede i februar, vil de avgjøre om de skal gjøre markundersøkelser eller diamantboring. Det vil da kunne iverksettes fysisk arbeid i løpet av våren eller sommeren.

Jason kan opplyse at det er stabile kobberpriser og at også sinkprisene er positive. Han antyder mulig drift fra år 2017.

Han selv ønsker å følge prosessen tett og bestiller flybillett så snart det blir klart om det blir virksomhet i området. Men understreket jo også at vi må ta ting «step by step».

Fauske kommune vil stå på for å legge til rette forholdene for både Drake og Nye Sulitjelma Gruber. Når vi skjønner optimismen fra Australia, er det bare å trøkke på. Vi er også opptatt av å være et godt vertskap. Ordfører ble gledelig overrasket over meldingen fra Perth.

- Det er svært gledelig at funnene er så positive. Vi har ventet spent. Nå har vi tro på at de snart er på plass på Fauske og det ser vi fram til. Vi skal ta godt imot dem.

Tips en venn Skriv ut