Hjem/Tjenester/Politikk og innsyn/Kommunereformen
folkemøte kommunereformen fauske kino

Bra oppmøte på folkemøtet

03. mai 2016

Rundt 70 personer hadde funnet veien til Fauske kino i går under folkemøtet der tema var kommunereformen.

Kommunereform folkemøte

Folkemøte i Fauske kino i dag

02. mai 2016

Folk oppfordres til å komme i Fauske kino i kveld for å høre om kommunereformen. Og stille spørsmål til politikerne. Enkel servering.

Hvordan delta i folkeavstemningen hvis jeg ikke oppholder meg i kommunen?

28. april 2016

Om du ikke oppholder deg i kommunen på valgdagen for den rådgivende folkeavstemningen eller under forhåndsstemmeperioden, kan du sende din stemme pr. brev. Dette gjelder både om du oppholder deg et annet sted i landet eller utenlands.

Slike stemmer sendes i forhåndsstemmeperioden – fra og med 25. april. Du må sørge for å sende stemmen sin så tidlig at den er hos kommunen før avstemningsdagen – altså mottatt i kommunen før 29. mai 2016.

Når man stemmer på forhånd, er det vanligvis en offentlig oppnevnt stemmemottaker som tar imot stemmen. Stemmemottakere har alt nødvendig materiell og sørger for at stemmen sendes dit den skal.

Ved folkeavstemning er det ikke mulighet til å avlegge vanlig forhåndsstemme i andre kommuner. Derfor må du selv ordne nødvendig materiell, det vil si stemmeseddel og tre konvolutter.

Du kan bruke helt vanlige konvolutter. Siden konvoluttene har hver sine funksjoner, har de ulike benevnelser:

Om du ikke har mulighet til å skrive ut, kan du bruke et hvitt, blankt ark og skrive hvilket alternativ du stemmer på. Du må også skrive på seddelen at det gjelder Folkeavstemning 2016 i Fauske kommune.

Fremgangsmåte ved brevstemmegivningen:

  • Finn fram til det alternativet du ønsker å stemme for. Legg stemmeseddelen i stemmeseddelkonvolutten og lim igjen.

  • Legg stemmeseddelkonvolutten i omslagskonvolutten og lim igjen. Skriv utenpå omslagskonvolutten:

  1. Brevstemme – Folkeavstemning 2016 i Fauske kommune
  2. Ditt fulle navn og fødselsnummer (11 siffer)
  3. Skriv under med sted, dato og navn
  4. Dersom det er mulig, bør du få et vitne til å bekrefte riktigheten av opplysningen på omslagskonvolutten. Vitnets adresse og fødselsdato påføres omslagskonvolutten. Det er ikke krav om at vitnet er norsk statsborger. Vitnet bør også signere.
  • Omslagskonvolutten legges i en ekspedisjonskonvolutt som adresseres til: Valgstyret i Fauske, Postboks 93, 8201 Fauske. Stemmegivningen er nå klar til å sendes med posten. For å bli godkjent må stemmegivningen være kommet frem til valgstyret/kommunen før 29. mai 2016.

 

Folkemøter tre steder

05. april 2016

Det er bestemt at det skal være tre folkemøter i kommunen i forbindelse med kommunereformen. Vi kommer tilbake til innhold, men dato og klokkeslett er satt til:

2. mai  - kl 18.00 - kantina, administrasjonsbygget

9. mai - kl. 18.30 - samfunnshuset Sulitjelma

10. mai - kl. 18.00 - samfunnshuset Valnesfjord

Kommunereform bilde utklipp

Hvordan vil kommunereformen påvirke meg?

Spørsmål og svar

08. mars 2016

Flere kommuner jobber med utredning av alternativer for kommunereformen. For Fauske sin del "stå alene" eller som "Indre Salten". Vi har laget endel "spørsmål og svar" der vi prøver å gi innbyggerne i kommunen "svar" så langt det lar seg gjøre på dette tidspunktet.

kommunereform sørfold

Møttes for å diskutere kommunereformen

07. desember 2015

Mandag møttes fem kommuner i Indre Salten for å diskutere kommunereform. Dette skjedde i Sørfold. Kommunenen var; Saltdal, Beiarn, Fauske, Sørfold og Hamarøy.

felles formannskapsmøte bodø fauske oversikt

Fauske og Bodø har felles formannskapsmøte

Kommunereform og samferdsel

12. mai 2015

Felles formannskapsmøte mellom Fauske og Bodø pågår nå. På rådhuset i Bodø. To saker står på planen: Kommunereform (politisk diskusjon med Arild Gjertsen fra Nordlandsforskning som innleder), og samferdsel (status og prioriteringer fremover).

Saltentinget 2014

Kommunereform og litt til ...

Fauske på Saltentinget

31. oktober 2014

En stor del av kommunestyret på Fauske deltok på Saltentinget i forrige uke. Et av de store tema denne gangen, var kommunereformen. Geir Vinsand fra NIVI Analyse tok for seg "Hva kan den nye kommunereformen betyr for kommunene i Salten". Les mer på AN: http://www.an.no/nyheter/article7657536.ece

Ressursgruppe for kommunereform i Nordland

En ressurs for kommunereformen

Fylkesmannen har en sentral rolle i gjennomføringen

30. oktober 2014

- Denne gruppen har mye ulik kompetanse – her er praktisk erfaring og faglig kompetanse, sier fylkesmann Hill-Marta Solberg om sammensetningen av ressursgruppa for kommunereformen i Nordland. En av de som er med, er rådmann i Fauske, Even Ediassen. Les mer om kommunereformen på hjemmesiden her - under Kommunereformen: der kan du også lese hva Fauske gjør i denne saken. http://www.fauske.kommune.no/kommunereform.333950.no.html