Hjem/Tjenester/Vann, vei og avløp/Aktuelt

Gebyr på gravemeldinger fra 1.1.2019

10. januar 2019

Kommunestyret vedtok i desember å innføre gebyr på gravemeldinger på kr. 1550 per gravetillatelse - per tiltak. Det betyr at vi har enkelte små endringer i våre rutiner og trenger mer info når det sendes søknad til kommunen. Du finner søknadsskjema under "Skjema" på hjemmesiden - "Gravemelding": . Det nye betalingsregulativet finner du her: Betalingsregulativ 2019

UMS melding utklipp

Har brukt befolkningsvarsling 140 ganger på 3 år

10. desember 2018

I 2015 tok Fauske kommune i bruk en ny måte å varsle befolkningen på, kalt UMS. Det vil si at kommunen kan varsle innbyggere om kritiske hendelser som kan berøre dem, via mobiltelefon eller fasttelefon - raskt og effektivt. Det kan være stenging av vann eller hendelser som gasslekkasjer, flom og skogbrann.

Beklager liten forsinkelse rundt stenging av vann Furnes, Skaft og Løkås

Tirsdag 2. oktober kl. 09.00 til ca 15.30

01. oktober 2018

Vi beklager at vi er noe forsinket med arbeidet rundt rengjøring av vannledningsnettet (utskifting vannkum på Strømsnes) i Valnesfjord. Vi regner med at normalt vanntrykk skal være tilbake ca kl. 15.30 - i stedet for 14.30 som tidligere annonsert. Abonnenter som har vært berørt er hele Furnes, Skaft og deler av Løkås. Alle berørte abonnenter er varslet gjennom sms-varsling. Etter endt varsling oppfordres abonnentene til å spyle med kaldt vann inntil vannet er klarnet.

Stenger vannet i 2 timer torsdag - i Løgavlen og Søbbesva

01. august 2018

Det er gått ut melding til alle med adresse i Løgavlen og Søbbesva om at vannet blir stengt torsdag i tiden fra 08.00 til 10.00 for Søbbesva og Løgavlen. Etter endt vannavstenging oppfordres abonnentene til å spyle med kaldt vann inntil vannet er klarnet. Om dette gjelder deg og du ikke har fått melding, sjekk ut "SMS-varsling" på vår hjemmeside: https://www.servicevarsling.no/Auth.aspx. Der kan du sjekke hvilken telefon din husstand får melding til. Du kan også gjøre andre endringer.

Stenger en del av Løgavlveien fra 26. juli

25. juli 2018

En del av Løgavlveien på Søbbesva blir stengt fra torsdag 26. juli - og ca. ei uke. Det skal gjøres reparasjon på vannledning i området, og dermed må veien stenges. Arbeidet kan ta opp til ei uke. Det blir omkjøring rundt Håndverksveien og Industriveien. Kart Løgavlveien

 

Mattilsynet

Deler du brønn med naboen?

Nå skal alle små vannforsyningssystem registreres

18. april 2018

Innen 1. juli 2018 skal alle vannforsyningssystem være registrert hos Mattilsynet. Dette gjelder også de som er små, for eksempel en brønn som forsyner to hus med drikkevann. Mer informasjon, og lenke til registreringsskjemaet, finnes på mattilsynet.no. Dette står å lese i et skriv fra Mattilsynet:

Fauske skiller seg ut

"Fauske skiller seg ut"

12. januar 2018
Mattilsynet øvde med Fauske VVA

Mattilsynet valgte Fauske for øvelse

Første gang de øvde med en kommune

24. november 2017

- Det var artig å bli plukket ut blant landets mange kommuner, og vi ser stor nytte av å øve sammen med vår tilsynsmyndighet, sier Frank Zahl som var med og utformet øvelsen da Mattilsynet ønsket å øve sammen med en kommune – for første gang.