bokprat halv 29012020

Fauske biblioteks egen lesesirkel

Årets første bokprat på biblioteket

Glad i å lese? Savner du noen å dele leseopplevelsene med? Bli med på bokprat- Fauske biblioteks egen lesesirkel. Våren 2020 møtes vi en onsdag formiddag i måneden på Fauske bibliotek. 

Årets første bokprat er ONSDAG 29. JANUAR KL.14-15

Konseptet er enkelt: Vi leser samme bok og prater om boka.

Eneste forutsetning for å delta er at du har lest boka som det blir prata om. I januar prater vi om romanen «Lavterskeltilbud» av Jens M. Johansson. Er den god, midt på treet, fantastisk, kjedelig, irriterende, tafatt eller noe helt annet? Det kan diskuteres!

Stikk gjerne innom biblioteket og lån boka på forhånd. Arrangementet er gratis og åpent for alle. 

Romanen «Lavterskeltilbud» kom i 2019 og har fått gode anmeldelser i norsk presse og er også nominert til P2-lytternes romanpris.Vinneren kåres i februar. 

«Ein uhyre humoristisk roman som tek opp fleire sentrale spørsmål og koplar dei saman på høgst originalt vis» Marta Norheim, NRK
«Jens M. Johansson skriver treffsikkert og komisk om klasseforskjeller, litteratur og offentlighet.» Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

Om romanen «Lavterskeltilbud»:
«Adam Berg er førtiseks, og han er jævlig forbanna. Han er forbigått av sine forfatterkolleger, bedratt av sin kone, og usikker på hvor det ble av det politiske engasjementet han en gang hadde. Så da han opplever at også resten av verden har gått av hengslene, bestemmer han seg: Det er på tide å skrive et føkkings mesterverk om det som brenner i vår tid. Han må bare finne ut hvordan først. Lavterskeltilbud er en sann, sint og sår roman, en politisk og aktuell roman. Men det er også den morsomste boken du leser i høst. For Jens M. Johansson er førtiåtte, og han er jævlig forbanna.» (Omtalen er henta fra forlaget).

Bokpraten inspirerer og gir mer leselyst
Biblioteket har arrangert bokprat siden høsten 2018 og det er en mer eller mindre fast gjeng som møtes hver gang, og vi har plass til flere. Det er både artig og inspirerende å snakke om ei bok som både du og andre nettopp har lest. Det beriker leseopplevelsen og ikke minst - gir mer leselyst. Og du kan bli overraska over hvor ulikt folk leser samme bok! 

Biblioteket spanderer kaffe og te. Velkommen nye og gamle bokpratere!

Bokprat høst 2019Bokprat høst 192_1000x549.jpg
På siste bokprat i 2019 prata vi om den danske romanen «de» av Helle Helle. 
Fra venstre rundt bordet: Siri Stiklestad Opli, Annelies Winkelman, Bodil Solbakk, Berit Lesniak, Gunvor Johansen og Berit Jensen.
Foto: Elin Rønningen