- I løpet av de siste ukene har vi hatt flere tilfeller av covid-19 ved bedriften Finneid Sveis. Derfor ble det fredag besluttet å teste hele bedriften. Resultatet av testen var 7 positive. Alle er satt i isolasjon, og hele bedriften er satt i karantene. Vi jobber fortsatt med smittesporing.

Dette informerte smittevernlege Gregory Hautois om under en kort pressekonferanse tidligere i dag. Ordfører Marlen Rendall Berg kunne fortelle at kommunen har, og har hatt, tett og god dialog med bedriften.

- Fauske kommune handlet raskt og gjorde det som var nødvendig. Det er ingen tvil om at bedriften er i en vanskelig situasjon, og det er kjedelig for de som er rammet av smitte. Jeg vil rose de ansatte i Fauske kommune som gjør en fantastisk jobb rundt dette. De stiller opp og trør til når det trengs, uansett når på døgnet det er. Tusen takk. Det er også veldig viktig for meg å si at vi må ta vare på hverandre. Det er heller ikke tid for å dele ut skyld, eller at folk skal føle skam.

Rådmann Geir Mikkelsen orienterte om at beredskapsstaben hadde vært samlet på formiddagen for å bli orientert – og skaffe seg oversikt over situasjonen.

- Vi kommer til å være i beredskap hele helga, sa Mikkelsen som også sendte en stor takk til de ansatte i kommunen

- De gjør en betydelig jobb. Tusen takk.

Det ble også informert om at koronatelefonen, 75 60 49 99, som normalt er knyttet opp mot Bodø i helgene, nå er bemannet i egen kommune. Åpningstider lørdag 12.09 kl. 13.00 – 15.00 og søndag13.09: kl. 11.00 – 14.00.