Deres innsats til å bli miljøfyrtårnsertifisert er et løft for deres målrettede arbeid med helse og bærekraftig drift. Helsesportssenteret setter ekstra fokus på arbeidet med arbeidsmiljø, HMS, innkjøp, avfallshåndtering, transport, og energi- og vannforbruk.

- De har gjort en formidabel jobb med gode systemer og rutiner til daglig bruk, og ansatte er godt inkludert i arbeidet for å oppnå best mulig resultat, sier arealplanlegger Renee Normann i Fauske kommune som har vært med i prosessen mot sertifisering av Valnesfjord Helsesportssenter.

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Det er også et anerkjent og effektivt verktøy som hjelper virksomheter å skape konkurransefortrinn av bærekraft. Over 6900 virksomheter er sertifisert som Miljøfyrtårn – fra små og mellomstore enkeltvirksomheter, til store konsern og kommuner.

Miljøfyrtårn-sertifisering er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp, og godkjent som miljødokumentasjon i anbudskonkurranser. Sertifiserte virksomheter kan fremlegge Miljøfyrtårn-sertifikatet som dokumentasjon når offentlige oppdragsgivere i andre europeiske land gjennomfører konkurranser, og det er stilt krav om EMAS eller andre miljøledelsessystemer.

Øvrige 13 som er sertifisert:

  1. Fauske elektro
  2. Gunvald Johansen Fauske AS
  3. Indre Salten energi  AS
  4. Indre Salten installasjon
  5. Kvitre barnehage
  6. Polar kraft AS avd Fauske og Bodø
  7. Posten Norge AS Fauske postterminal
  8. Princess Fauske (avd 135)
  9. Salten kraftsamband AS
  10. SKS handel AS
  11. Varde bygg AS
  12. Vinmonopolet
  13. Fauske kommune, administrasjonsbygget

Bildetekst: Fra v. ordfører Marlen Rendall Berg, Elke-Maria Bunk (direktør VHSS), Elisabeth Johannesen (klinikksjef VHSS), Per Kristian Løkås (styreleder VHSS) og og Renee Normann (arealplanlegger Fauske kommune).