Tre av disse er gjestarbeidere med oppholdssted i Bodø kommune. Av de 3 andre er 1 person  bosatt i Fauske kommune, mens de 2 andre er gjestearbeidere med oppholdssted i kommunen. Smittesporing er utført, personene er satt i isolasjon og nærkontakter er satt i karantene.

Fauske kommune har så langt testet 2788 personer. Totalt per 25.10.2020 er 5 isolert, og 34 i karantene. Siden mars i år er 30 personer bekreftet smittet.
– Vi opplever at kommunen og Elkem har samarbeidet veldig godt om det aller viktigste, å beskytte folk. Et godt samarbeid er helt avgjørende for å lykkes, sier kommuneoverlege i Fauske, Gregory Hautois.

Ove Sørdahl som er verksdirektør ved Elkem Salten, sier de har tatt, og tar situasjonen på største alvor.
– Da vi så konturene av mer enn enkelttilfeller av smitte, iverksatte vi i samarbeid med Fauske kommune umiddelbart testing av samtlige personer på energigjenvinningsprosjektet. Åpenhet og et godt samarbeid er nøkkelen for å lykkes med å bekjempe smitten, sier Sørdahl.
- At det kun er innleid personell som har arbeidet med energigjenvinningsprosjektet som er påvist smittet, viser at vi har klart å holde personer som har arbeidet på drift og prosjekt adskilt. Samtidig er dette seks smittetilfeller for mye. Som et resultat kommer vi derfor til å gjennomgå alle rutiner på spiseplasser, brakker, fellesutstyr med mer for å se hva vi kan gjøre bedre. Vi vil også vurdere strengere tiltak på testing for i større grad å fange opp nye tilfeller så tidlig som mulig, sier Sørdahl.