Hjem/Tjenester/Barn, unge og familie/Fauske Familiesenter/Aktuelt
hpv_vaksine

Siste frist for gratis HPV-vaksine til kvinner født 1991 og senere

Infeksjon med humant papillomavirus (HPV) er svært vanlig blant personer som er seksuelt aktive. Kvinner som får en vedvarende HPV-infeksjon kan på sikt utvikle livmorhalskreft. Hvert år får om lag 300 kvinner i Norge livmorhalskreft og 65-100 dør av sykdommen. HPV-vaksine kan gi beskyttelse også hos de som har debutert seksuelt.  Derfor anbefales HPV-vaksine til alle unge kvinner som ikke tidligere er vaksinert.

Åpningstider jul og romjul 2018/19

Fauske Familiesenter har åpent frem til klokken 12:00 fredag 21. desember 2018

Åpningstider romjulen: (torsdag 27. og fredag 28. desember) Fra klokken 10:00 til 14:00

Vanlig åpningstid f.o.m. onsdag 2. januar 2019

Hvit_jul_kampanje_400x267

Desember-kampanje

"Hvit jul" = alkoholfri jul

Hvit jul er en kampanje som drives i samarbeid mellom JubaJuvente og IOGT i Norge.

Hvite dager er et mye brukt begrep for alkoholfrie dager. Det er derfor vi snakker om en Hvit jul. Kampanjens mål er å få flere voksne til å drikke alkoholfritt i julen, slik at flere barn og unge får feire jul med trygge og nærværende voksne.

Nasjonal foreldrestøttestrategi_250x246

Foreldrestøtte

Fra kommunal til nasjonal strategi

Fauske kommunen har i mange år hatt foreldrestøtte i fokus, og siden 2011 har foreldrestøtte utgjort en del av kommunens folkehelse-strategi. Kommunen utarbeidet slagordet "Robuste foreldre = robuste barn" som ledd i implementeringen av satsingen. Fauske har hentet inspirasjon fra Sverige, da svenskene allerede i 2009 besluttet å utvikle en nasjonal foreldrestøtte-strategi. Nå har også den norske regjerning utarbeidet en norsk strategi for foreldrestøtte; Trygge foreldre - trygge barn.

Åshild og Merete tilbyr kurs til barnehage-foreldre

Hvem er sjefen?

Nyttig kurs for alle barnehage-foreldre

Fauske Familiesenter tilbyr kurs i alle barnehager i kommunen. Kurset er rettet mot foreldre med barn i barnehagealder.

Ny telefontid

Fauske Familiesenter endrer telefontiden. Fra og med mandag 8. oktober vil telefonen være stengt mellom klokken 11:00 og 13:00

Nye ansatte

Hils på foreldreveileder Merete og psykisk helsearbeider Marliese

Farskap

Erklæring av farskap

Nye rutiner

Er dere samboere og venter barn?  Fra 1. februar 2018 kom det nye rutiner knyttet til  Erklæring av farskap.

Fødsel og ammeforberedende kurs

Oppstart Fødsel- og ammeforberedende kurs

Dato for kommende kurs:
  • Mandag 3.desember 2018

Nyfødtperm_300x450

Nyfødtpermen

HER finner du en snarvei til "nyfødtpermen" som benyttes ved hjemmebesøk og på helsestasjonen.