Hjem/Tjenester/Kultur og idrett/Bibliotek/Aktuelt
PLAKAT LitteraTUR bygdetunet 1
Aktuelt

Bli med på LitteraTUR!

Vi kombinerer frisk luft, litteratur og levende musikk.

TORSDAG 26. SEPTEMBER KL.12 PÅ FAUSKE BYGDETUN
 

Bokåret 2019 er godt i gang over hele landet. På Fauske og i hele Nordland feires nasjonalt Bokår med en felles leseaksjon kalt "LitteraTUR - hele Nordland leser". Bokåret markerer at det er 500 år siden de to første bøkene ble trykket i Norge. LitteraTURen setter fokus på litteratur, folkehelse og friluftsliv.

Vi starter litteraTURen med oppmøte kl.12.00 på "bobilparkeringa" i enden av Sjøgata ved Fauske bygdetun. Deretter går vi i samla flokk på turstien mot Bygdetunet og gjør to litterære stopp underveis hvor vi får høre dikt og levende musikk.

Anders Alterskjær leser høyt og fiolinist Jasmina Kozic spiller for oss. Til sist kommer vi fram til bygdetunet og får servert rykende varm kaffe og nystekte vafler. Her får vi høre den flotte sangen «E du nord» framført både som tekst (lest av Anders Alterskjær) og til sist som sang og på gitar med Thomas Andreassen. I tillegg får vi vite hvilket dikt som gikk av med seieren i sommerens dikt-konkurranse på Fauske bibliotek.

  • SOT (Sulitjelma og omegn turistforening) stiller med kaffe og nystekte vafler til publikum
  • Arrangementet er gratis og åpent for alle

Velkommen til ei trivelig stund! 

Hilsen Fauske bibliotek, Fauske kommune

LitteraTUR- hele Nordland leser
LitteraTUR er et samarbeidsprosjekt mellom bibliotek og folkehelse. 25 kommuner er med i dette prosjektet, blant annet Fauske bibliotek.  Alle deltagerbiblioteka arrangerer minst et utendørs høytlesingsarrangement - en LitteraTUR-  i løpet av høsten 2019.

Her kan du lese mer om kåringa av «Nordlandsteksten» hos Nordland fylkesbibliotek

Lokal dikt-kåring:
På Fauske valgte vi ut fem dikt som på et eller annet vis handler om natur til den lokale kåringa. Alle som ville kunne stemme på sin favoritt blant disse fem diktene, og man kunne avgi sin stemme på flere steder i Fauske; Fauske bibliotek, Coop Valnesfjord, Coop Sulis og Helsetunet. På disse fire stedene har vi hengt opp alle fem diktene for å nå ut over hele kommunen. Man kunne også stemme via en nett-avstemming. Avstemminga gikk i hele sommer. Den er nå avslutta og vi teller opp stemmene og avslører vinnerdiktet under LitteraTURen på Fauske bygdetun.

Les mer om LitteraTUR, høytlesing i Sanseparken og den lokale avstemminga i denne saken på Saltenposten (krever innlogging)

Her kan du lese mer om diktene og LitteraTUR på Fauske

Kontakt oss

Adresse: Fauske bibliotek
                Torgata 21
                8201 Fauske
Telefon: 75 60 40 50

Biblioteksjef Elin Rønningen: 75 60 40 53
Epost: bibliotek@fauske.kommune.no

Kontakt oss

Adresse: Fauske bibliotek
                Torgata 21
                8201 Fauske
Telefon: 75 60 40 50

Biblioteksjef Elin Rønningen: 75 60 40 53
Epost: bibliotek@fauske.kommune.no