Hjem/Tjenester/Kultur og idrett/Bibliotek/Aktuelt
HALV de av Helle Helle bokprat plakat
Aktuelt

Bokprat i november

Bokprat torsdag 26.november kl.17.30 på Fauske bibliotek

Bokpraten fortsetter og på høstens tredje bokprat tar vi for oss romanen de av danske Helle Helle. Romanen ble nominert til Nordisk råds litteraturpris 2019.

«Helle Helle er en enestående stemme i dansk litteratur. Forfatterskapet er båret av en stram og underspilt skrivestil som beskriver det som kan ses og høres.
Helle Helle (f. 1965) debuterte i 1993 med romanen Eksempel på liv, hun har mottatt en rekke priser, og har samtidig en stor leserskare. Bøkene hennes er oversatt til 20 språk. Forfatterskapet teller både romaner og noveller, og i hver enkelt bok eksperimenteres det med språk og form på nye måter. de fortsetter denne bevegelsen, idet romanen er skrevet i ren nåtid. Samtidig er det den sørgeligste og mest dirrende boka i forfatterskapet. Med de overgår Helle Helle seg selv.

Det språklige grepet med den rene nåtida utsetter på sitt vis døden som er i vente i romanen. Vi møter ei 16-årig jente og moren hennes, som får konstatert en dødelig sykdom. Men mor og datter snakker overhodet ikke om sykdommen og sorgen; de snakker om alt mulig annet, de ler veldig mye og lever videre nesten som om sykdommen ikke er der. Men også bare nesten. Gjennom hele den krystallklare romanen finnes det en undertone av sorg og tap som synes sterkere enn tidligere i forfatterskapet.» (Hentet fra begrunnelsen for nominasjonen til Nordisk råds litteraturpris 2019).

Bokprat er en torsdag i måneden på Fauske bibliotek. Vi leser samme bok til bokpraten og prater om boka. Er den god, elendig, genial, tafatt, fantastisk? Og, hvorfor det? Stikk gjerne innom og lån boka hos oss

Ingen påmelding, det er bare å møte opp.
Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Vi spanderer kaffe og te.
Velkommen!

de av Helle Helle bokprat plakat.jpg

Kontakt oss

Adresse: Fauske bibliotek
                Torgata 21
                8201 Fauske
Telefon: 75 60 40 50

Biblioteksjef Elin Rønningen: 75 60 40 53
Epost: bibliotek@fauske.kommune.no

Kontakt oss

Adresse: Fauske bibliotek
                Torgata 21
                8201 Fauske
Telefon: 75 60 40 50

Biblioteksjef Elin Rønningen: 75 60 40 53
Epost: bibliotek@fauske.kommune.no