Hjem/Tjenester/Barn, unge og familie/Fauske Familiesenter/Aktuelt

Hjemmebesøk nyfødt

Den første tiden

Nyfødt

Når barnet kommer til verden, får helsestasjonen melding fra sykehuset. Når det skjer, vil helsesøster ta kontakt for å høre hvordan det går, og for å avtale hjemmebesøk innen 7 til 10 dager etter fødsel. Dersom dere ønsker hjemmebesøk tidligere enn dette, bør dere ta direkte kontakt selv med jordmor eller helsesykepleier. Ved å gi fødeavdelingen riktig adresse og postnummer unngår dere forsinkelser. Les mer om hjemmebesøket her.

 

Det blir vanligvis satt av cirka 1 time til hjemmebesøket. Det blir da god tid til å prate om barnet, fødselsopplevelsen og den nye foreldrerollen. Helsesykepleier vil svare på spørsmål, gi støtte, informasjon og veiledning ved behov. Hun vil også kartlegge foreldrenes helse, familiesituasjonen og nettverket generelt. Helsesykepleier tar med timekort med de første avtalene på helsestasjonen. 4-ukersgruppe og 6-ukerskonsultasjon for babyen.

4-ukersgruppe er et tilbud med fokus på nettverksbygging, samspill og utvikling. Det er helsesykepleier og fysioterapeut som leder gruppa.

6-ukerskonsultasjonen foregår på helsestasjonen. Helsesykepleier og helsestasjonslege deltar begge på denne konsultasjonen. Det er fint om barnet gjøres klart før timen begynner. (Barnet kan ha på seg bleie, evt. bleie og body/teppe).

Syke barn bør holdes hjemme. Ta kontakt for ny time.

Vel møtt :)

 Hilsen Marlen, Maren og Therese

 

 

Eksempel på temaer som tas opp på helsestasjonen:

(Klikk på farget tekst for å få tilgang til informasjonsbrosjyrer)