Ordfører tale Grunnlovsstafetten

KOm med fembøring og dro videre med moped

Fauske mottok Grunnlovsstafetten i dag

Ordfører Siv Anita Johnsen Brekke holdt tale på torget - med tema Fauske utvikling gjennom 200 år. Alle var velkommen, og et lite publilkum fikk blant annet høre Fauske paradeorkester spille. Grunnlovsstafetten, arrangert av Norges Veteranforbund, går fra Lindesnes til Vardø..

Les ordførerens tale her: Ordførers tale Grunnlovsstaftetten.pdf

Det er Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner (NIVO), som står bak Grunnlovsstafetten gjennom landet. I Salten har lokalavdelingen tatt ansvar for gjennomføringen. Stafetten startet fra Polarcirkelsenteret på Saltfjellet 6. juni. Derfra gikk budstikka til fots 17 kilometer (km) til Sørelva brøytestasjon. Videre på sykkel i 33 km til kroa på Nordnes. Der tok etappen en pause etter sosialt samvær på kroa. På grunn av stor vannførsel i elva, ble planen om at budstikka skulle fraktes på rafteflåte ned Saltdalselva, avlyst. Men det  ble arrangement på Rognan og etterpå ble budstikka fraktet med fembøring til Fauske.

Bakgrunn for at NVIO tok oppdraget, som alt i alt går over to år:

- Mange av medlemmene i RIksforsamlingen på Eidsvoll i 1814 var militært utdannet og eller hadde tilknytning til det militære. De var veteraner.

- Har samarbeid med Norges Lotterforbund (NLF), Norges Reserveoffiserers forbund (NROF), Støtt våre soldater (SVS), Veteranforbundet SIOPS og Forsvarets Seniorforbund (FSF)

- Hensikten med en slik stafett er nå sette søkelys på veteranenes innsats for bevaring av fred og deres deltakelse i å skape stabilitet i verden. Samtidig å vise at veteranene både vil og kan gjennomføre et slikt omfattende prosjekt. En sekundær hensikt er, underveis i prosjektet, å samle inn midler til "Stiftelsen Veteranhjelp".

Tips en venn Skriv ut