Fauske kommune ny logo_100x33

Kommunen vil intensivere sitt arbeid i prosjektet

Fengselsmøte med statsråd

Fengel var tema da ordfører, varaordfører og rådmann møtte på Stortinget denne uka. En lyttende og interessert statsråd Vidar Brein-Karlsen fikk presentert planene rundt Fauske fengsel.

Møtet i Stortinget tirsdag denne uken kom i stand etter at Fauske kommune ved ordfører hadde bedt om et møte med justis- og beredskapsministeren. Han hadde ikke anledning å møte delegasjonen fra Fauske, men i hans sted fikk de møte statssekretær Vidar Brein-Karlsen fra Frp. Fra Fauske deltok ordfører, varaordfører og rådmann.

- Vi ble godt tatt i mot, og det var et veldig konstruktivt møte der en interessert og lyttende statssekretær fikk presentert vårt fengselsprosjekt. Han stilte flere spørsmål, men kunne ikke, på samme måte som tidligere statsråder og statssekretærer, love noe. Men han tok med seg de innspillene vi hadde og ville ta disse med seg i det videre arbeidet i forhold til fengselssituasjonen/soningskøer i Norge, sier ordfører Siv Anita Johnsen Brekke.

Kommunen vil intensivere sitt arbeid i forhold til dette prosjektet. I første omgang spesielt i forhold til at det skal fremlegges en stortingsmelding til høsten.

 

 

Tips en venn Skriv ut