Torstein Lerhol ambassadør

Torstein Lerhol er utnevnt til ambassafør for Sjunkhatten folkehøyskole

"Første skoletime" for folkehøyskolen

Torstein Lerhol (28) anbefalte ungdommene å ta seg jobb som personlig assistent samtidig som han ga dem gode råd på veien. Men før han kom til "klasserommet" fikk han kjøre hundeslede for aller første gang. Og på kvelden ble han utnevnt til ambassadør etter at han holdt foredrag for rundt 200 tilhørere.

- Da jeg ble spurt om å bli ambassadør for denne skolen, var jeg aldri i tvil. Her blir alle elevene likeverdige og får muligheten til å oppleve det samme, sier Torstein Lerhol til NRK Nordland. http://www.nrk.no/nordland/skal-bygge-drommeskolen-1.11657559

Torstein Lerhol på besøk i Valnesfjord_460x307.jpg

Inn på statsbudsjettet

Første del av tirsdagen ble brukt til sledetur med hunder i Sjunkhatten nasjonalpark i tillegg til at Lerhol møtte to skoleklasser ved Fongenhytta. Bakgrunnen for besøket er prosessen med å få etablert en folkehøgskole i Valnesfjord.

- Jeg håper at alle politikerne på Stortinget er med på å få prosjektet inn på statsbudsjettet, sier Lerhol som gjerne kommer tilbake til Valnesfjord. Kanksje som lærer ...

- Om tilbudet er bra nok, kan jeg gjerne det. Ideen bak dette bygger på prinsipper som står meg veldig nært. I tillegg har de kjemperessurser ved VHSS som ridning, basseng og friluftsliv.

Torstein Lerhol på besøk i Valnesfjord3_460x307.jpg

 

Bildetekst: Lerhol møtte elever fra Fauske videregående skole - i Valnesfjord. En "første skoletime" i Sjunkhatten folkehøyskole?

På kvelden hadde den profilerte læreren og politikeren foredrag ved Fauske videregående skole for nærmere 200 personer. Tilstede var blant annet flere direktører og bedriftsledere som ble sterkt rådet til å ansette funksjonshemmede. I tillegg var det både  lærere, helsepersonell samt en del frivillige.

Ambassadør

Lerhol er opptatt av at alle skal ha like muligheter. Det tror han elever ved en folkehøyskole i Valnesfjord vil få, blant annet med den planlagte universelle utformingen.

- Den muligheten de har her med en folkehøyskole, er enorm, sier den ferske ambassadøren. Lerhol ble nemlig offisielt utnevnt til ambassadør for Sjunkhatten folkehøyskole av ordfører Siv Anita Johnsen Brekke, i etterkant av foredraget.

Torstein Lerhol ambassadør foredrag_460x307.jpg

 

På god vei ...

Prosjektet håper å ha en folkehøyskole på plass innen 3-4 år. Før dette er det mye som skal på plass. Prosjektleder Bror Myrvang satte omtrent norgesrekord i prosjektsøknad, men nå er prosessen godt i gang. Etter at Kristian Amundsen hadde innledet om prosessen, ga styreleder i prosjektet, Harald Jøstensen, kort informasjon.

- Det er i alt 77 folkehøyskoler i landet. Hva skal vi så med flere? Poenget med denne skolen er at det er plass til 70 elever der 30 av plassene skal være spesielt tilrettelagt. Skolen bygges også omtrent på trappa til VHSS der de har en kompetanse som ligger helt i toppen her til lands. I og med at Norge er et foregangsland kan vi samtidig si at vi er i verdenstoppen., sa Jøstensen til stor applaus.

Skolen er planlagt i tett tilknytning til Valnesfjord helsesportssenter (VHSS). Det er gitt en mindretallsmerknad til prosjektet som nå har flertallsmerknad som mål.