Informasjon om gradvis opptrapping av drift på Fauske familiesenter

7 mai 2020

Siden påske har vi startet en gradvis opptrapping til normal drift her på Familiesenteret. Alle får tilbud om konsultasjoner på helsestasjonen som vanlig, men noen av gruppekonsultasjonene blir gjennomført individuelt og noen får tilbud om telefon/videokonsultasjon.

Vi er tilgjengelig på skolen for 1-4 klassetrinn og på videregående skole, for de øvrige elever er vi tilgjengelig på telefon. Vi gleder oss til resten av skolen åpnes, da vil vi være tilgjengelig for alle på skolen. 

Helsestasjon for ungdom er åpen for timebestilling, og uike samarbeidsmøter gjennomføres med et begrenset antatt deltakere (deriblant TIMS-møter). Babytreff må vi nok vente med.

Vi følger anbefalte smittevernregler og minner om at barn, ungdom eller voksne som er i karantene, har symptomer på sykdom eller er syke ikke skal møte til time. VI ber om at barn følges av kun en foresatt og uten søslen dersom det lar seg gjøre.

Foreløpig har vi åpent kun for de med timeavtale. Har du ikke time, men ønsker kontakt, ring oss på telefon 75 60 43 00, eller ta direkte kontakt med din "helseperson". Minner også om at "hjertetelefonen" på 75 60 46 50 er åpen alle hverdager fra 12.00-16.00

Råd om delt bosted og samvær under koronautbruddet (03.04.2020)

Hverdagen er vanskelig for mange under koronautbruddet. Foreldre som ikke bor sammen kan møte nye utfordringer når de skal samarbeide om barna, ikke minst i forbindelse med påsken. Her er noen råd for gjennomføring av delt bosted og samvær mellom barn og foreldre.

Regjeringen har lagd råd til familier med delt bosted for barna

Hjertetelefonen - korona
fra v. Merethe Skjevik (psykiatrisk sykepleier), Reidunn Bjørnådal Storli (ledende helsesykepleier) og Hege Sandslett (helsesykepleier).

Hjertetelefon for barn, unge og foresatte - 75 60 46 50

Du treffer oss på «Hjertetelefonen» mandag til fredag fra kl 12.00 – 16.00               Telefonnummeret er 75 60 46 50

Koronaviruset har endret hverdagen for oss alle. Skoler og barnehager er stengt, og mange foresatte har hjemmekontor. Rutiner blir endret, vi kan kjenne på bekymring, og vi kan bli frustrerte. Dette er en krevende situasjon for både barn, ungdom og foresatte.

Fauske kommune har opprettet en telefon som er bemannet av fagpersoner som til vanlig jobber med barn, ungdom og foresatte. Ønsker du noen å snakke med, ønsker råd eller veiledning så kan du ta kontakt med oss.

 

Hei til deg som er barn og ungdom og hjemme fra skolen

Del gjerne - og formidle til barn og unge: 🧒👧🤗🤗🤗😷

Hei til deg som er barn og ungdom og hjemme fra skolen. Nå er det cirka ei uke siden skolene ble stengt og vi kjenner nå på hvor merkelig og annerledes dette er. Hele samfunnet står litt på hodet. For at du skal komme deg vel gjennom denne rare tiden har vi lyst å dele noen enkle tips som kanskje kan gjøre en forskjell for deg

  • Har du spørsmål om koronaviruset - snakk med en voksen du stoler på
  • Hold på faste rutiner, legg deg😴til samme tid som før, og stå opp til fast tid på morgenen
  • Ha faste måltider om dagen 🥪 - fire måltider – spis variert 🍎
  • Vær i aktivitet daglig - og ute i løpet av dagen - frisk luft gjør godt både for kroppen og hodet
  • Vi er oppfordret til å treffes minst mulig – har du for eksempel prøvd å spille yatzy, spise kvelds med noen på facetime eller skype. Det er mye som går an, bruk fantasien.
  • Slå av tv og nett innimellom, alle trenger pauser fra «korona-prat» - tenk på noe som du liker å gjøre. 

Du som barn og ungdom er også med på denne store dugnaden vi alle gjør – følg med på råd og anbefalinger fra www.fhi.no
Heldige alle oss i Fauske kommune - skiløypa i Klungsetmarka og akebakken vil være tilgjengelig. Husk bare å holde god avstand til andre. Ta gjerne med drikke og matpakke ut på tur.

Når du får nok søvn, har et variert kosthold, er i aktivitet og trives - gjør det immunforsvaret ditt sterkere. Slik at du kan unngå å bli syk. Skulle du bli syk blir du fortere frisk.
Dette kommer til å gå over – skolene åpnes igjen slik at du kan fortsette hverdagen som før. Stå på - vi heier og klapper for deg og alle dere unge.

Hilsen oss på Familiesenteret