Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Informasjon om korona:

NYTT 27.03: Ingen bekreftet smittet. Det er tatt over 100 tester. 

[LES MER]

Foreldrestøtte

Fra kommunal til nasjonal strategi

Nasjonal foreldrestøttestrategi_250x246

Fauske kommunen har i mange år hatt foreldrestøtte i fokus, og siden 2011 har foreldrestøtte utgjort en del av kommunens folkehelse-strategi. Kommunen utarbeidet slagordet "Robuste foreldre = robuste barn" som ledd i implementeringen av satsingen. Fauske har hentet inspirasjon fra Sverige, da svenskene allerede i 2009 besluttet å utvikle en nasjonal foreldrestøtte-strategi. Nå har også den norske regjerning utarbeidet en norsk strategi for foreldrestøtte; Trygge foreldre - trygge barn.

 

(...) Regjeringens strategi for foreldrestøtte (2018-2021) er utarbeidet av Barne- og likestillingsdepartementet i samarbeid med Helse- og omsorgsdepartementet, Kunnskaps- og integreringsdepartementet og Justis- og beredskapsdepartementet. Den inneholder 34 tiltak innenfor de fire departementenes områder. Strategien skal sørge for at alle foreldre som trenger det, får god og riktig hjelp – og vil vise retning for hvordan vi vil arbeide for å nå dette målet i de kommende årene. Strategien inneholder tiltak for alle foreldre og tiltak for foreldre med særlige behov.

HER kan du lese strategien i sin helhet.

Fauske kommune ønsker den nasjonale strategien velkommen, og ser frem til å få flere samarbeidsparter i årene som kommer.