Thibault og flere hundre franskmenn er såvidt ferdig med Tour de France når de ankommer Norge. For det er  ASO som er ansvarlig for gjennomføringen av Tour de France som er verdens største sykkelritt. Onsdagen 10. august er det presentasjon av lagene i årets ARN-ritt. Dette skjer i Bodø. Klokka elleve 11. august er rytterne på plass i Sjøgata, der man kan møte dem og andre både fra ASO og ARN.

Hele sentrum vil være preget av ARN-festen denne dagen. Allerede halv seks på morran starter riggingen til sykkelrittet. ASO og ARN legger beslag på østre del av Sjøgata. Rundt torget og kaiområdet vil det bli satt opp salgsboder og telt. Også en scene kommer opp sammen med store salgstelt. Dette er forberedelser til Fauskedagan som fortsetter etter at ARN er ferdig med sitt opplegg. Allerede på kvelden 11. august er det show fra scenen. Men tidligere på dagen vil det også være underholdning her.

Rittet starter fra Fauske sentrum kl. 12.20. Kvart på ett vil det være underholdning fra scenen. Vi kan nevne ambassadører, storkor og dans som noe av det som foregår. Dette opplegget vil ikke ta veldig lang tid for allerede halv to, går starten på SNN Minirace - fra området nedenfor vestre rundkjøring (ved Brygga restaurant). Se her for informasjon og påmelding: https://www.sparebank1.no/nord-norge/privat/info/snn-mini-arctic-race.html. Men påmelding kan også skje der og da.

Rundt halvannen time før rytterne forlater Fauske sentrum, starter caravanen som er ny av året. Dette er første året og handler om sponsorbiler som kjører løypa i sakte fart i kortesje. Tv2 programleder Oddbjørn Hjelmeset følger kortesjen og skal gjøre intervju underveis. Så det er bare å stille opp langs løypa i god tid. For like etter kortesjen kommer den mer kjente Dag Otto Lauritzen og hans team. Kjent for sin spesielle stil når det gjelder intervju, og ikke minst for å stille opp på ting som publikum finner på. Det er bare å melde inn til oss, så kan vi formidle videre til Tv2. Det samme gjelder for Oddbjørn Hjelmeset.

Allerede har vi notert oss innspill til aktiviteter som planlegges. Alle innspill vil bli gitt videre til media som på denne måten kan vite litt om hva de kan finne av intervjuobjekter, fotomotiv og artige påfunn. Se her for kontaktinformasjon.

For kontakt angående påfunn, aktiviteter, informasjon til media:

Heidi Zakariassen heidi@faunakf.no 998 68 506 (har ferie til 25.7.) Kan kontaktes på mail

Gull H. Pedersen gull.pedersen@fauske.kommune.no 90 20 95 21 (har ferie i juli, men kan kontaktes - helst på mail, men er også tilgjengelig på telefon)

Kristian Amundsen kristian@faunakf.no 908 29 822 (har ferie ut juli, men kan kontaktes - helst på mail)

Handelsstand/pynting i sentrum:

Ann Mari Zahl ann.mari.zahl@amfi.no 911 28 427 (på jobb fom 11.7.)

Fauskedagan/Fauske næringsforum/næringsliv og bedrifter:

Nils Ole 915 40 855 nilsole@fauske.net

Parkering:

Theodor Løkås fauske.parkering@gmail.com 913 76 044 (kan kontaktes på mail)

Teknisk/stengning av veier/frivillige vakter

Kjell Sætherhaug kjell.saeterhaug@isenergi.no 416 97 959 (kan kontaktes på mail i juli)

Kultur/underholdning

Bjørn Skoglund bjorn.skoglund@fauske.kommune.no 482 29 978

Stengte veier:

I forbindelse med starten på Arctic Race of Norway, som skjer på Fauske, vil det bli flere stengte veier. Se kart og liste med forklaringer. Kart: Lokalt stengte veier.pptx

Arctic Race og Norway start på Fauske 11.august - sperring av gater

 1. Bobilområdet vest i Sjøgata, stenges tidlig onsdag 10.august for innkjøring.

 2. Sjøgata stenges for inngående trafikk fra kl 2200 onsdag 10.august. Sperringer settes opp i høyre kjørefelt i følgende gater:

  1. Postveien

  2. Veien fra midtre rundkjøring ned til Sjøgata

  3. Veien mellom «Fauske kjøkken & interiør» og «Lindas Gamle Skap»

  4. Leitebakken

  5. Avkjøring til Sjøgata fra østre rundkjøring (sperringen fjernes midlertidig kl 1200 og settes tilbake når rytterne har passert)

 3. E6 stenges av Politiet ca kl 1000 (omkjøring via Hauan), men trafikk som skal vestover langs RV80 slippes inn til sperrepostene ved rundkjøring Circle K og ved Esso/ Shell.

 4. Samtlige veier inn mot E6 og RV80, stenges for all trafikk fra kl 1200 (tidspunktet kan bli justert).

 5. Vakter og sperringer knyttet til E6 og RV 80 avvikles kl 1400 (tidspunkt kan bli justert/ fremskyndet).

 6. Vakter og sperringer knyttet til Sjøgata, jf. pkt. 2, fjernes så snart SNN’s barneritt er ferdig avviklet.

NB: Tidspunkter kan bli endret.

Ta rede på disse stengningene, for å unngå å bli overraskeet. Politi har ansvar og kontroll på stengning av E6 og Riksvei 80 samt tilstøtende gater i forbindelse med selve rittet. Øvrige stengninger er kommunens ansvar.