Utenlandsreiser og koronasertifikat

Fauske kommune har laget en samleside med informasjon som gjelder ved utenlandsreiser og koronasertifikatet. 

Følg lenken nedenfor for å se siden.

Informasjon til de som har fått AstraZeneca vaksinen

Virusvektorvaksinene (herunder Astra Zeneca) og mRNA-vaksinene (herunder Pfizer, Moderna) som er godkjente i Norge, gir beskyttelse basert på det samme proteinet fra viruset (spike-proteinet). Etter den første dosen med virusvektorvaksine har kroppen lært seg å kjenne igjen spike-proteinet.

Når det så gis en dose med mRNA-vaksine, vil den friske opp og forsterke beskyttelsen som oppstod etter første dose. Vi vet også at kombinasjonen av gjennomgått covid-19-sykdom og etterfulgt av en vaksinedose gir god beskyttelse mot sykdommen.

Det tyder på at immunforsvaret reagerer godt selv om man stimulerer det på to forskjellige måter. Det er heller ikke et problem å gi forskjellige vaksiner for samme sykdom med andre vaksiner (for eksempel ulike vaksiner mot kikhoste og polio). Land som Tyskland, Frankrike, Sverige og Danmark har valgt å tilby mRNA-vaksine som andre dose til de som har fått AstraZeneca-vaksinen som første dose, i noen av landene bare for de yngre aldersgrupper.

Pressemeldinger

ARKIV (Informasjon som tidligere er publisert på siden)

Har du vært på følgende bussavganger - vær oppmerksom på symptomer:

Det har vært et smittetilfelle på følgende bussavganger:

 • 07.09.21 Rute 100- klokken 07:20 Fauske-Bodø og Rute 100- klokken 20:54 Bodø-Fauske.
 • 08.09.21 Rute 100- klokken 07:20 Fauske-Bodø og Rute 100- klokken 15:54 Bodø-Fauske.
 • 09.09.21 Rute 100- klokken 07:20 Fauske-Bodø og Rute 100- klokken 11:39 Bodø-Fauske.

Vi ber at alle som har vært på samme buss om å være oppmerksom på eventuelle symptomer. Selv med milde eller forbigående symptomer bør man ha lav terskel til å holde seg hjemme og kontakte kommunen til testing. 

Er du student og trenger koronavaksine?

Plakat Student A3..JPG

Studenter som oppholder seg i Fauske kommune denne sommeren vil få tilbud om 1. dose koronavaksine her dersom de ønsker det. Andre dose vil for mange komme etter studiestart og det er derfor bestemt at studentene får tilbud om den dosen i den kommunen de studerer.

I tillegg ønsker vi at utenlandsstudentene skal kunne være ferdig vaksinerte før de reiser til studielandet.

Registrer deg i vår digitale vaksinekø, så får du tilbud om time for vaksinering. Skal du studere i utlandet etter sommeren bør du i tillegg ringe vaksinetelefonen 75 60 46 50 man.-fred. mellom kl 9:00 og 14:00.

Studenter som er folkeregistrerte i kommunen de studerer i bør takke nei til tilbud om 1. vaksinedose dersom de ikke kommer til å ta den der.

Husk det er viktig for best mulig beskyttelse å ta begge dosene.

 

Sommerferien 2021

Ferie korona[1].PNG

 

Ferien nærmer seg med stormskritt og Fauske kommune ønsker alle ferierende og studenter velkommen. Mye tyder på at også denne sommeren blir preget av korona- viruset, og da er det greit å gjøre seg kjent med hvilke utfordringer som kan oppstå i ferien. 

Personer som kommer fra områder med høyt smittetrykk anmodes til å teste seg eventuelt før ankomst eller at man tar kontakt for testing her hos oss. Dette kan gjøres digitalt via våre hjemmesider og over koronatelefonen 75 60 49 99 mellom klokken 9:00 og 14:00. 

Trykk her for å bestille korona test. 

 

Hva slags regler som gjelder ved våre INSTITUSJONER? - oppdatert 16.02.2021

Generelle regler for alle besøk - 16.02.2021

Her finner du kontaktinformasjon: Kontakt sykehjemmet

Før besøket:

 • Fysiske besøk skal avklares med institusjonen i forkant.
 • Du må kontakte sykehjemmet i god tid for å høre om det er mulig å komme på besøk.
 • Antall besøkende bør ikke være flere enn nasjonale, eventuelt kommunale, bestemmelser tilsier. Beboeren bør selv bestemme hvem som er deres nærmeste.
 • Om du kommer fra ett område med høyere smittespredning bør du ikke komme på besøk før du har fått negativ prøvesvar ved test tatt 5 dager etter ankomst i Salten regionen.
 • Som hovedregel kan du ikke komme på besøk hvis du er:
  • Syk, selv ved milde symptomer
  • i isolering
  • i karantene enten etter reise utenfor Norge de siste ti dagene eller nærkontakt med noen som har fått påvist covid-19
 • Unntaksvis kan personer med luftveissymptomer eller i karantene få komme på besøk, dette gjelder for eksempel når beboeren er i livets sluttfase.
 • Vi fører besøksprotokoll for alle som kommer på besøk i henhold til smittesporing, informasjonen lagres i 10 dager.
 • Alle må holde minst en meter avstand, og følge smittevernrådene. 

Under besøket: 

 • Du må utføre håndhygiene når du kommer
 • Du skal gå direkte til og fra besøket ditt, og ikke oppholde deg i fellesarealer.
 • Du bør holde minst en meters avstand til den du besøker, ansatte og andre pasienter/beboere.
 • Full vaksinerte beboere kan ha nær kontakt med full vaksinerte besøkende og med et begrenset antall uvaksinerte besøkende, og de samme over tid. Du skal fortsatt holde minst en meters avstand til andre enn den du besøker.
 • Du kan ha med gaver, blomster og lignende, men sørg for at du alltid har rene hender når du håndterer dem. 
 • Hvis besøkende har med mat, bør alle utføre håndhygiene før maten serveres og inntas. Besøkende skal ikke benytte kjøkken i institusjonen.
 • Du kan bruke pasient/beboers toalett eller et merket toalett når du er på besøk.
 • En meters avstand beskytter bedre enn munnbind. Besøkende trenger derfor i utgangspunktet ikke bruke munnbind.
 • Det er lov å ta med pasienten ut, også til private hjem, butikk eller kafe. Alle besøk vil bli individuelt risikovurdert og smittevern må følges.
 • Å ta pasienter med på biltur bør begrenses da avstand vanskelig kan opprettholdes. Unntak kan gjøres etter individuell risikovurdering, pasienten må da sitte i baksetet og sjåfør må ha munnbind på.

Etter besøket:

•    Du skal utføre håndhygiene når du forlater rommet.
•    Hvis du får påvist på covid-19 etter besøket, må du opplyse om at du har vært på besøk som en del av smittesporingen. Kontakt også institusjonen du har besøkt så raskt som mulig og informer om dette.

Hvis situasjonen endrer seg:

•    Det kan bli endringer i besøksreglene dersom det blir et smitteutbrudd på sykehjemmet eller om Fauske kommune må innføre et høyere tiltaksnivå som følge av smittepresset i samfunnet. 

 

Har du vært på følgende steder - vær oppmerksom på symptomer:
Det har vært et smittetilfelle på følgende togavganger:

 • 18.05.21 klokken 23:27 - 08:23 (natt til 19.05): Nattoget Trondheim - Bodø,  SJ NORD.
 • 19.05.21 klokken 10:59 - 11:17: Fauske - Rognan, SJ NORD mot Rognan
 • 19.05.21 klokken 19:50 - 20:09: Rognan - Fauske, SJ NORD mot Bodø

Vi ber at alle som har tatt togavgangene om å være oppmerksom på eventuelle symptomer. Avtal test på ditt hjemsted skulle du få dette. 

Personer som tilhører Saltdal og Sørfold kommune kan ringe koronatelefonen i Fauske kommune i pinsehelgen mellom 11:00 og 14:00.

 

Både Fauske rådhus og Administrasjonsbygget er åpent - lagt ut 27.04.2021

 

Kommunen tilpasser seg nye tiltak - lagt ut 15. mars 2021

Fauske kommune tar nye og viktige grep for å tilpasse seg de nye koronareglene som betyr at vi skal begrense kontakt i enda større grad enn tidligere. Vi er på jobb som før, men ber om at de som ønsker kontakt med oss, bruker andre kanaler der det er mulig.

Fra mandag 15. mars ønsker vi at de som ønsker å nå oss, unngår å møte opp, men tar kontakt via mail eller telefon. Eventuelt sender brev i posten. Mange kommer til å ha hjemmekontor, men vi gjør hva vi kan for å være best mulig tilgjengelig. Så godt som alle møter vil bli holdt digitalt i tiden framover, men for dere som ikke har anledning til dette, finner vi andre løsninger.

Dere finner kontaktinformasjon til ansatte under Kontakt oss på hjemmesiden. Eventuelt ta kontakt via sentralbordet 75 60 40 00. Bruk gjerne vår hovedadresse postmottak@fauske.kommune.no. Da vil din henvendelse bli registrert og fordelt til en saksbehandler.

Både Servicetorget og rådhuset holder åpent, men med begrenset ansatte fysisk tilstede. Dersom du velger å komme innom, må du følge de retningslinjer som gis, og bruke munnbind.

NB koronavaksineringen vil gå som planlagt

 

 

 

Nytt tilfelle av korona i Fauske kommune- lagt ut 15. mars 2021
I går fikk vi bekreftet et nytt tilfelle av covid-19 for en person bosatt i Fauske kommune. Vedkommende er i isolasjon. Smittesporing pågår.

1 person er i isolasjon, 9 i karantene per 15.03.2021. Totalt har vi hatt 65 tilfeller av covid-19 siden pandemien startet.

 

 

Regjeringen innfører regionale tiltak i ti kommuner i Nordland
 

Regjeringen har besluttet å innføre tiltaksnivå C i Fauske og andre Salten-kommuner fra midnatt, natt til lørdag 13. mars. Tiltakene varer til og med fredag 19. mars:

Se tiltakene her

Se også opptak av Bodø kommunes pressekonferanse kl. 17.00 12.03.2021: - hør Statsforvalter Tom Cato Karlsen legge fram en kortversjon av tiltakene - ca 15 minutter inn i pressekoferansen

 

 

Informasjon om TESTING - slettes??: 
Er du i tvil eller har spørsmål, kontakt koronatelefonen 75 60 49 99 mandag-fredag mellom klokken 09.00-14.00. Lørdag og søndag 11.00 – 14.00. Du kan også kontakte fastlegen, legevakt eller gå inn på hjemmesiden i Fauske kommune for mer informasjon.

Informasjon til reisende om testing - last ned (Lagt ut 25.08.20)

Informasjon om hurtigtester (Lagt ut 14.12.20):
Fauske kommune har mottatt hurtigtester for Koronaviruset som forårsaker Covid-19. 

Disse vil bli brukt ved mistenkt eller bekreftet smitteutbrudd, der hensikten er å identifisere smitteførende personer så tidlig som mulig for å komme raskt i gang med smittesporing, karantene og isolasjon samt avklare smitteomfang. 

I tillegg vil kommuneoverlegen/Beredskapsgruppen, basert på vurdering av smittesituasjonen og individuell smitterisiko, kunne anvende hurtigtest ved: 

 • Behov for regelmessig testing av ansatte og beboere på helse- og omsorgsinstitusjoner 
 • Smitteavklaring i befolkning ved milde symptomer under 5 dager 

 

 

Lokal informasjon og div. veiledere (kan slettes?): 
16/3-20: Regler ved kommunens legekontor 

På grunn av korona-epedemien, innfører vi nå nye rutiner for kontakt ved legekontorene:

 1. Har du luftveisinfeksjon uansett årsak, så bli hjemme til du er frisk.
 2. Har du luftveisinfeksjon og blir alvorlig syk, og trenger legetilsyn- ta selvfølgelig kontakt, men ring først. Det etableres egne ordninger.
 3. Har du legetime for noe annet de kommende ukene, se om du kan ta det som E-konsultasjon (elektronisk kommunikasjon), video eller telefon.
  Dessverre er kapasiteten nå svært presset.
  Avbestill det som kan vente. Vi skal være der for de som trenger det mest nå.
 4. Vi/andre kan smitte deg, du kan smitte oss/andre. Vi ønsker derfor at du venter ute til vi er klare til å ta imot deg.

Hold ellers litt ekstra avstand, host i lommetørkle eller albue, vask hendene, unngå forsamling, overhold karantene… Og være der for hverandre.

_________________________________________________________________________________________________

 

Du finner det meste du trenger av informasjon fra våre nasjonale helsemyndigheter.Helsenorge.no Her finner du fakta, råd og informasjon om symptomer, inkubasjonstid, behandling, reiser, arrangement og forebyggende tiltak.
Finn informasjon på helsenorge.no  

Folkehelseinstituttes nettsider fhi.no
Siste oppdaterte informasjon finner du alltid på folkehelseinstituttets nettsider. Her finner du fakta, råd og informasjon om symptomer, inkubasjonstid, behandling, reiser, arrangement og forebyggende tiltak.
Finn informasjon på fhi.no

Helsedirektoratets informasjonstelefon 815 55 015
Finner du ikke svar på spørsmålet ditt, kan du ringe Helsedirektoratets informasjonstelefon. Der får du svar på generelle spørsmål, som for eksempel i hvilke områder det foregår spredning og hvilke symptomer du skal være oppmerksom på.
Ring Helsedirektoratets informasjonstelefon 815 55 015

 

Veileder ARRANGEMENT:

 

Veileder for BEDRIFTER, ORGANISASJONER, IDRETTSLAG og FORENINGER:

 

Veileder RISIKOVURDERING - VERKTØY FOR ARBEIDSGIVERE

 

Oversikt over språksider på Helsenorge. Reiseinformasjon på ulike språk:

 

Veileder for MUSIKKØVELSER:

 

 

Tiltak som er gjort i Fauske kommune - oppdatert 18.06.2020
 

NB: Denne oversikten oppdateres jevnlig, men det er krevende å få alt korrekt, så sjekk de enkelte områdene sine hjemmesider

Hjertetelefon for barn, unge og foresatte - 75 60 46 50(26.03) - ble stengt ned 18.05.2020

Fauske bibliotek stengte 12.03. - og åpnet gradvis fra 29.05.2020 - se biblioteket sine egne sider

Fauske rådhus og administrasjonsbygget stengte 12.03, - åpnet for besøkende 18.05.2020 

Korona-telefonen ble overført til Bodø ca begynnelsen av juni

Vei, vann og avløp (VVA): På grunn av få ansatte benytter vi våre medarbeidere vekselvis innenfor alle våre områder. Vi er derfor svært sårbare om noen av våre mannskaper skulle bli smittet. For å hindre smitte tar vi for tiden ikke private oppdrag ved å spyle avløp der kommunens mannskaper må inn i det enkelte hjem. Dersom du trenger hjelp til å åpne tette avløp kan du kontakte Høytrykksteknikk på telefonnummer: 450 09 900 (oppdatert 23.03).

Tildelingskontoret har for tiden telefontid: tirsdag og torsdag kl. 10.00 - 14.00. Vi drar ikke på hjemmebesøk, og begrenser saksbehandling til sikring av forsvarlig helsehjelp. Vi beklager de ulemper dette kan føre til. 

Våre tiltak fra 12. mars:  NB - Sjekk også den enkelte hjemmeside for området det gjelder - for oppdatering

 • Institusjonen Moveien ble tirsdag 17.3 klar for å ta i mot smittede pasienter.
 • Korona-telefon 75 60 49 99 kom på plass 16.3. Den betjenes av helsepersonell (b.la fra Familiesenteret) – for spørsmål rundt korona, karantene, isolasjon og testing
 • Hjelpetelefonen 75 60 45 50 på plass fra 17.3 (betjenes av Fauske Røde Kors) - hvis du trenger noe å snakke med, hjelp til å handle eller hente medisiner
 • Legekontorene har innført nye regler som blant annet innebærer at folk må ringe på, og vente utenfor.
 • Helse: Det jobbes kontinuerlig for å forberede seg på at vi kan få smittede, og at situasjonen kan endre seg raskt.
 • Våre institusjoner stengte i mars, eller har strenge regler, for besøkende. Se egne regler etter at de åpnet for besøk i mai. 
 • Barnevern: Barneverntjenesten jobber i hovedsak hjemmefra, og er tilgjengelig per telefon. Du kan ta direkte kontakt med din kontaktperson, eller ringe mottakstelefonen på 912 43 066 (Kl. 08.00 - 15.30)
 • Skoler og barnehager holder stengt. De som må på jobb for å utføre samfunnskritiske oppgaver, kan levere barn i barnehagen, SFO eller i grunnskolen etter avtale. Se oppdatert informasjon på barnehagens og skolens egne sider
 • Alle idrettshaller og svømmebasseng stengte i mars. Har åpnet gradvis - blant annet for trening for svømmeklubben fra juni. 
 • Bibliotek, kino,  kulturskole, fritidsklubber og frivilligsentral stengte i mars. Se de enkelte sine hjemmesider.  
 • Møter avlyses, og det oppfordres til å bruke skype, teams eller andre nettløsninger.
 • Politiske møter: det ble holdt teamsmøter fram til juni. Deretter fysiske møter for formannskapet og fra 18.06. også for kommunestyret. 
 • Vei, vann og avløp (VVA), har stengt alle sine lokaler for besøkende.
 • NAV-kontor Fauske er stengt. Kun åpen for henvendelser som er helt nødvendige. NB se NAV sine egne sider. 
 • Solstua (dagtilbud): har et redusert tilbud med små grupper. 
 • Tildelingskontoret: stengt for besøkende. Drar heller ikke på hjemmebesøk. Begrenser saksbehandling til sikring av forsvarlig helsehjelp. Redusere også telefontid.
 • Fauske familiesenter: begrenset all aktivitet fram til påske. Alt av møter, babytreff eller andre gruppetilbud, reisevaksinasjon, skolehelsetjeneste og helsestasjon for ungdom avlyses. Svangerskapskontroller hos jordmor og spedbarnskontroller på helsestasjonen vil foregå noe redusert. Alle som har avtaler, vil bli kontaktet dersom avtalen blir avlyst. Ønsker du kontakt -  tlf 75 60 43 00. Vi ønsker ikke at du kommer innom utenom ved oppsatt avtale. Til ungdom: Selv om helsestasjon for ungdom er stengt kan vi hjelpe deg. Ta kontakt på telefon.
 • Fysioterapi: Etter vedtak fra Helsedirektoratet utsettes nå all fysioterapibehandling som ikke er strengt nødvendig. Ved kritisk behov, ber vi om at dere kontakter fysioterapitjenesten for vurdering: fysioterapitjenesten@fauske.kommune.no.
 • Hytteeiere: hytteeiere ble oppfordret hytteeiere om ikke å dra på hytta i den første perioden epidemien pågikk. Det ble åpnet for å dra å hytta i slutten av april. 
 • Vi fortsatte med løypekjøring. Vi oppfordret folk til å bruke våre skiløyper, men at dere er oppmerksom på å holde avstand om det skulle oppstå situasjoner

Behov for ekstra helsepersonell - ring oss på 75 60 40 28: Vi oppfordrer helsepersonell som ikke er i jobb om å registrere seg hos personalavdelingen i tilfelle vi skulle komme i den situasjonen i vår kommune at vi trenger ekstra fagressurser innen Helse og omsorg. Vi har også bedt ansatte med helsefaglig bakgrunn som jobber i andre sektorer om å melde seg slik at vi får oversikt over ressursene sentralt. 

Kritiske samfunnsfunksjoner

Beredskapsutvalget har bestemt at drift av de kritiske samfunnsfunksjonene skal gå som normalt. Dette er: 

 • Apotekene
 • Elektroniske kommunikasjonstjenester
 • Finansielle tjenester
 • Forsvar
 • Forsyningssikkerhet
 • Helse og omsorg
 • IKT-sikkerhet i sivil sektor
 • Kraftforsyning
 • Lov og orden
 • Natur og miljø
 • Redningstjeneste
 • Satellittbaserte tjenester
 • Styring og kriseledelse
 • Transport
 • Vann og avløp

 

 

Forskrift om utvidet karantenebestemmelse - opphevet 22.04.2020
Fra og med onsdag 22.april 2020 videreføres ikke lokal forskrift om karantene ved reise innenlands.

 Det betyr at de som har vært i Trøndelag, Møre og Romsdal, Vestland, Viken, Vestfold og Telemark, Rogaland, Oslo, Innlandet og Agder ikke lengre ilegges karantene ved ankomst til Fauske kommune.

 Smittevernoverlegen ber likevel folk begrense reisingen imellom kommuner og fylker, og viser til Folkehelseinstituttets Råd om fritidsreiser innenlands som gjelder fra

21.april 2020.  

 

Forskrift om utvidet karantenebestemmelse i Fauske kommune - 15.04.2020

Forskrift om utvidet karantenebestemmelse for Fauske kommune - 08.04.2020

Forskrift om utvidet karantenebestemmelse i Fauske kommune Gjeldende fra 2. april 2020

 

Endringer i regler for besøk ved institusjonene - lagt ut 05.06.2020
 

Det er åpnet for å ta imot besøk ved institusjonene i Fauske kommune etter at avdelingene har vært stengt siden mars på grunn av koronaviruset. Vi gjør oppmerksom på at alle besøk skal planlegges med avdelingen. Det vil dessverre være besøk som ikke vil kunne gjennomføres av ulike årsaker. 

Det har hatt sin pris for de som bor på institusjonene Helsetunet 1, 2, Paviljong 7 og Buen, og for deres pårørende å holde stengt så lenge. Nå er det åpnet for mulige besøk, men Covid-19-pandemien er ikke over, og derfor har vi laget noen regler for hvordan besøk skal gjennomføres. Besøk avtales med den avdeling pasienten bor på. Det vil så bli foretatt en vurdering av avdelingen om det er forsvarlig å gjennomføre besøket. Avdelingenes telefonnumre ligger på kommunens hjemmeside. Ta eventuelt kontakt med sentralbordet i kommunen 75 60 40 00.

Hvis besøket kan gjennomføres, ringer avdelingen opp pårørende og avtaler tid. Dersom smittesituasjonen skulle endre seg, kan det komme innskrenkninger på nytt. Vi ber om at forståelse for at det fremdeles er nødvendig med restriksjoner.

Hvem kan komme på besøk?
Det er kun nærmeste pårørende som får komme på besøk. Det kan gjøres unntak for andre personer dersom beboer ikke har nær familie. Som nærmeste familie regnes foreldre, ektefelle, samboer, søsken, barn, svigerbarn, barnebarn og oldebarn. Alle besøkende må være friske, og ikke ha luftveisinfeksjon, feber eller magesmerter. Unntak kan gis ved kritisk sykdom.

Hvor ofte kan beboer ha besøk?
I utgangspunktet kan hver beboer ha ett besøk av nærmeste familie i uka. Besøket kan vare i første omgang én time om gangen. Dette for å sikre rettferdig fordeling for alle beboere, og samtidig ivareta smittevern.

Besøk må avtales

• Oppmøtested avtales med personell.
• Alle bør skrive seg inn i en besøksprotokoll. Besøksprotokoll er viktig i tilfelle det blir behov for smitteoppsporing. Denne slettes etter ti dager. Men det er frivillig for besøkende å avgi personopplysninger for smitteoppsporings formål.
• Alle besøkende skal utføre håndhygiene ved ankomst, og holde minst én meter avstand til andre.
• Når været tilsier det, kan besøket foregå utendørs.
• Skal besøket foregå innendørs, vil dere bli vist til rommet dere skal være på. Beboere kan ta imot gaver, blomster og lignende.

• Hvis besøkende har med mat bør alle utføre håndhygiene før maten serveres og inntas. Besøkende skal ikke benytte kjøkken i institusjonen.
• Alle overflater og kontaktpunkter i besøksrom blir desinfisert før og etter besøk.
• Dersom beboer har påvist Covid 19, er det egne regler for besøk. Dette blir dere veiledet om dersom det blir aktuelt.

Vi gleder oss over at det er mulig å få besøk igjen. 

Fauske rådhus og Administrasjonsbygget åpner 18. mai - lagt ut 16.05.2020
Vi kan igjen ønske deg velkommen til rådhuset og administrasjonsbygget. Våre institusjoner har allerede åpnet for besøk, og mandag 18. åpner administrasjonsbygg og rådhus. Bibliotekene åpner så snart de er klar.

Det er kommet klarsignal fra våre myndigheter om åpning, og i Fauske kommune har smittevernlegen godkjent tiltak for smittevern slik at vi gradvis kan åpne mer og mer. Samtidig som vi åpner vil noe bli annerledes. For vi ønsker at det skal være trygt for både besøkende og ansatte å være tilstede i våre lokaler. Derfor ber vi om at publikum fortsatt tar kontakt med oss per telefon eller epost før dere oppsøker oss. 

Vi ber deg følge disse reglene ved besøk: 

 • Ikke kom hvis du er syk
 • Du skal helst ha avtale før du kommer
 • Følg råd og veiledninger som gis enten på telefon eller ved oppslag
 • Vent på den du har avtale med i ventesone (merket på golv)
 • Unngå å ta i håndtak, gelender og andre kontaktflater hvis det er mulig
 • Hvis du ikke trenger heis, ber vi deg bruke trapp der det er mulig
 • Ha god håndhygiene - det er satt ut håndsprit ved hver inngang/ventesone og på møterommene
 • Husk regler om avstand – minst 1 meter

Du kan finne kontaktinformasjon til den enkelte ansatte på vår hjemmeside www.fauske.kommune.no under «Kontakt oss». Du kan også nå oss via sentralbordet 75 60 40 00 eller postmottak@fauske.kommune.no.

Vi beklager de ulemper disse tiltakene måtte ha, men takker for at du hjelper oss å overholde smittervernreglene. 

 

Hjertetelefonen for barn, unge og foresatte - stengte 18.05.2020
Fra 18.05.20 stenges hjertetelefonen. De ansatte som jobber med barn, unge og familier er nå tilbake i vanlig jobb og kan kontaktes som normalt.

 

 

Brev som gikk ut til foresatte i barnehagene i Fauske kommune 19.03.
 

Informasjon til foresatte i barnehagene på Fauske

Her kommer det litt informasjon fra barnehagene i Fauske kommune. Vi har aldri vært i en slik situasjon før. Det er en ny erfaring for alle, og det er en krevende situasjon for foresatte, barn, barnehagene og kommunen. I første omgang er barnehagene stengt til og med 26.mars 2020. Dette kan bli forlenget.

Barnepass når foresatte har kritisk samfunnsfunksjon

Helsedirektoratets retningslinjer for stenging av skole og barnehage gjør unntak for barn og unge med særskilte omsorgsbehov, og barn av foresatte med kritisk samfunnsfunksjon eller virksomhetskritisk oppgave.

Terskelen for å få tilbud ligger høyt av hensyn til smittevern. Derfor begrenses tilbudet så mye som mulig.

Det er to muligheter for å få tilbud:

 1. Personell i kritisk samfunnsfunksjon. 
 2. Personell med andre virksomhetskritiske oppgaver (f.eks. reparere teknisk utstyr på sykehus). 

For både punkt 1 og punkt 2 gjelder det at:

 • Barnet skal være under 12 år.
 • Barn som bor med to foresatte må ha begge foresatte i kritiske samfunnsfunksjoner og/eller andre virksomhetskritiske oppgaver.
 • Det ikke finnes andre muligheter for barnepass.
 • Arbeidsgiver må på forespørsel kunne bekrefte at foresatte er personell i kritisk samfunnsfunksjon og/eller har virksomhetskritisk oppgave.

De som trenger barnepass må kontakte styrer i sin barnehage. Ved levering skal det fylles ut et skjema som bekrefter forholdene over.

 

Tilbud for barn som trenger det mest

Helsedirektoratets retningslinjer for stenging av skole og barnehage gjør også unntak for barn og unge med særskilte omsorgsbehov. Disse er det viktig å ta vare på.

Den enkelte barnehage må derfor gjøre konkrete og individuelle vurderinger av hvem som bør få dette tilbudet. Momenter i denne vurderingen kan være om de for eksempel har store fysiske eller psykiske funksjonshemminger, er omfattet av hjelpetiltak og annet.

Utdanningsdirektoratet har avklart med Barne-, ungdoms og familiedirektoratet og Helsedirektoratet at dette også handler om de barna som barnevernet gir hjelpetiltak til, barn i fosterhjem eller barn som kommunen av andre årsaker mener har et særskilt behov. Det er viktig at skole, barnehager og barnevern gjør konkrete og individuelle vurderinger av hvilke barn som bør få dette tilbudet. 

Foreldrebetaling

Regjeringen har bestemt at foreldre skal slippe å betale for barnehage og SFO så lenge tilbudet er stengt på grunn av korona-utbruddet. Det er foreløpig vedtatt stenging av skoler og barnehager fra og med 13. mars til og med 26. mars. Perioden kan bli forlenget.

Fauske kommune har allerede sendt ut faktura for mars måned for barnehage og SFO med forfall 20. mars. Vi oppfordrer foreldre til å betale denne regningen. De som har betalt for mars måned vil få fratrukket mellomværende på neste utsendte faktura.

Fauske kommune stopper videre fakturering av barnehage- og SFO-plass frem til barnehage og SFO åpner igjen som normalt.

Ved spørsmål om betaling ta kontakt med Line.Wemberg@fauske.kommune.no

De som får tilbud om barnepass betaler ikke oppholdsbetaling.

Tiltak i barnehagene

Vi er svært opptatt av at barnehagene skal være så trygge som mulig og ikke bidra til å spre smitte. Våre ansatte er ekstra påpasselige med god håndvask og hostehygiene. Renholdet i barnehagene er forsterket med fokus på berøringsflater mm. I tillegg har vi lav terskel for at de ansatte holder seg hjemme hvis de har symptomer som kan tilsi at de er smittet.

Nå som det er lite barn i barnehagene vil ansatte som ikke passer barn bruke tiden på generell rydding og vasking, samt forberedelser av pedagogiske opplegg når barna kommer tilbake til barnehagene og faglig oppdatering. Vi savner å ha alle de flotte barna deres rundt oss, men bruker tiden fornuftig til tider som skal komme.

Barn og korona

Det er mange som lurer på om barn kan møtes for å være sammen. Vi forholder oss til enhver tid til Helsedirektoratet sine råd til foreldre om aktiviter sammen barn finner dere her: https://helsenorge.no/koronavirus/barn-og-gravide

Informasjon og nyheter

Det siste oppdaterte informasjonen finner dere på hjemmesiden til Fauske kommune og på Folkehelseinstituttet sine sider. Det ligger også nyttig informasjon på sidene til Utdanningsdirektoratet.

Vi vil komme ut med ytterligere informasjon etter hvert som det skjer vesentlige endringer.

Barnehagene er kritiske for at samfunnet skal kunne fungere. Vi jobber hver dag for at foreldre og barn skal ha det godt og trygt tilbud.

Vi ber om forståelse for at dette er en krevende situasjon som er ny for oss alle. Vi trenger derfor god dialog med alle foresatte slik at vi finner gode løsninger sammen.

Har du spørsmål kan du kontakte styrer i din barnehage eller Enhetsleder for barn og familie, Tom Erik Holteng på telefon: 977 36 144 eller e-post tom.erik.holteng@fauske.kommune.no

 

 

Foreldre slipper å betale for barnehage og SFO (oppdatert 19.03.2020)
Regjeringen har bestemt at foreldre skal slippe å betale for barnehage og SFO så lenge tilbudet er stengt på grunn av korona-utbruddet. Det er foreløpig vedtatt stenging av barnehage og skole fra og med 13. mars til og med 26. mars. Perioden kan bli forlenget.

Fauske kommune har allerede sendt ut faktura for mars måned for barnehage og SFO med forfall 20. mars. Vi ber om at alle betaler som normalt (for mars måned). De som har betalt for mars måned vil få fratrukket mellomværende på neste utsendte faktura.

Fauske kommune stopper videre fakturering av barnehage- og SFO-plass frem til barnehage og SFO åpner igjen som normalt.

Ved spørsmål om betaling ta kontakt med Line.Wemberg@fauske.kommune.no

 

 

Vi trenger flere helsearbeidere
Fauske kommune har allerede 25 navn på listen, men ønsker at flere med helsefaglig bakgrunn melder seg. 

- Vi står i en helt spesiell situasjon, og ser at folk gjerne vil hjelpe. Det er vi veldig glad for, sier Torill Mørkhagen som er kommunens nye HR-sjef. Hun vil gi skryt til alle som allerede har meldt seg.
- Tusen takk til dere. Samtidig vil jeg understreke at vi ikke akutt behov per i dag, men ønsker å stille godt forberedt for hva som kan komme.
Hun oppfordrer alle som har utdanning innen helse, men også de som har erfaring fra området, om å melde seg. Samtidig berømmer hun de ansatte i kommunen for den jobben de gjør.
- Jeg er imponert over alle de dyktige medarbeiderne som er med på å dra sammen i disse tider. 

De som ønsker å bidra, kan kontakte HR - avdelingen,75 60 40 28.

Forbud mot å oppholde seg på hytta i annen kommunen - opphevet i april
 

Regjeringen vedtok 18. mars et forbud mot å overnatte på hytta hvis den ligger i en annen kommune enn kommunen du bor i. Uten mulighet til å gi dispensasjon.

Slik lyder forskriften:

§ 5.Forbud mot opphold på fritidseiendom i annen kommune enn hjemstedskommunen

Personer forbys å overnatte på fritidseiendom i annen kommune enn der vedkommende er folkeregistrert. Strengt nødvendig vedlikehold eller tilsyn som er nødvendig for å avverge store materielle skader tillates.

Personer som er i karantene etter § 2 fordi de deler husstand med en som er bekreftet smittet av SARS CoV-2-virus, kan likevel overnatte i fritidseiendom i annen kommune i perioden den smittede er i isolasjon etter § 4 i forskriften.

§ 9 første ledd skal lyde: Forskriften trer i kraft straks, og gjelder til og med 3. april 2020.


Kilde: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/innforer-hytteforbud/id2694262/. I denne teksten fra regjeringen står det blant annet at kommunene ikke er gitt tilgang til å gi dispensasjon.