Hjem/Tjenester/Kultur og idrett/Kulturpris og stipender
Kulturstipend Elisabeth Strømdahl

Fauske kommunes kulturstipend for 2017

Kulturstipend til Elisabeth Strømdahl

Det spirer og gror i Fauske kultur- og musikkliv. Det har etter hvert blitt mange navn og personer som har sitt opphav herfra, og som er blitt meget gode kulturutøvere i en eller annen kapasitet - og er flotte ambassadører for Fauske.

Det er bare å se seg rubndt her på scenen i kveld. Det de aller fleste har til felles er at de er oppvokst i Fauske kommune. Likeså har de fleste holdt på siden en god stund før kulturstipend-ordningen ble etablert, men jeg ser nå likevel en tidligere vinner i Frode på saksofon ogto kulturprisvinnere i Espen og Grete.

Vi skal i kveld dele ut det andre av to kulturstipender som Fauske kommune hvert å rgir til ung, entusiastisk og talentfull ungdom som viser særlig gode takter innen sitt område.

Denne 16-åringen har sine røtter både i Sulis og Fauske og har spilt i forskjellige korps, takket være sin store interesse for musikk og samspill med andre. Hun er blant annet med i Nordland Kretskorps; et korps der man må gjennomføre prøvespill for å bli med. Kort sagt; et tilbud for de som ønsker en skikkelig utfordring.

Hun spiller flere forskjellige treblåserinstrumenter; klarinett og saksofon. Hun møter godt forberedt og med god innsikt; noe som gjør henne til en meget stabil og overbevisende musikant. Og vi håper og tror at kursen videre er staket ut til en profesjonell utdannelse innen musikk. Men førdet skjer om et par år, vil vi fortsatt ha gleden av å høre henne her hjemme i ulike sammenhenger.

Og hun er selvfølgelig alltid velkommen tilbake for å gi sitt musikalske bidrag til oss her i Fauske og Salten. Det er en stor glede å presentere vinneren av Fauske kommunes kulturstipend 2017 - Elisabeth Strømdahl.

Tips en venn Skriv ut