ARN Nice - møte med Ole og Cecile

Arctic Race of Norway inviterte til seminar i Nice

Mange nye kontakter ble knyttet

Alle 7 vertskommunene for Arctic Race of Norway 2016, var representert i Nice i Frankrike sist helg. For Salten er det Fauske, Saltdal og Bodø, mens Helgeland var representert med Rana, Alstadhaug, Nesna og Hemnes. Programmet inneholdt et seminar der alle sponsorer og vertskapskommunene presenterte seg for hverandre og for Knut Erik Dybdal og de andre i Arctic Race og Norway (ARN). Ambassadør Thor Hushovd var til stede under samlingen som også inneholdt informasjon fra ARN.

Foto: Turen til Nice inneholdt blant annet møte og kontakt med de ansvarlige for ARN 2016. Fra v. Svein-Harald Carlsen (Alstadhaug), Ole Skardal (ARN), Cecile (ASO), Roger Fagerheim (ARN), Elin Kvamme (Saltdal) og Kristian Amundsen.

Fauske har fått starten på ARN 11. august 2016. Herfra går ruta via Bodø og Saltdal (Rognan) før sykkelrytterne blir transportert til Mo i Rana der de to neste etappene går. De skal sykle via Alstadhaug (Sandnessjøen), Hemnes og Nesna før de ender opp på som Hushovd kalte «Kongeetappen», opp Korgfjellet. Siste etappe starter på Polarsirkelen og ender opp i Bodø søndag 14. august.

Foto: Kristian Amundsen ser på mål- og startområdet for sykkelrittet Paris-Nice. Her sammen med Svein-Harald Carlsen fra Alstadhaug kommune.

ARN Nice - Kristian ser på mål og startområdet.jpg

Mange kontakter ble knyttet i Nice, både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Alle kommunene stilte med to representanter. Det ble også knyttet kontakter mot hovedsponsorene TV2, Innovasjon Norge, Statoil, Skandic, Statskog, BUFetat, Norges Cyckleforbund, Mo Industripark, Atea og Sparebanken Nord-Norge.

Fauske opplevde interesse for kommunens erfaringer og suksess rundt store arrangement de siste årene. Sist nå i februar med Hovedlandsrennet. Andre ting som ble lagt merke til og brakte fram mye latter under presentasjonen, var bilder av den enorme gulrota fra Valnesfjord – og gulrotmarmeladen. Presentasjonen inneholdt også bilder og informasjon om kunstprosjektet på industriveggene i Sulitjelma, bading i isbrevann ved Sulisbreen og ikke minst historien rundt Sulitjelma og gruveindustrien. Presentasjonen inneholdt også omtale av marmor og laks.

ARN Nice - en smak av fauske og salten.jpg

Søndagen gikk med til å overvære start og målgang for sykkelrittet «Paris-Nice». Målet var å gjøre oss kjent med hvordan et sykkelritt arrangeres, da det er de samme arrangørene, ASO, som er ansvarlig for ARN. Det ble gitt omvisning i mål- og startområdet, besøk hos de forskjellige lagene og kontakt med flere av franskmennene ansatt i ASO, som har ansvar i Norge. Nyttig informasjon, fin inspirasjon og en god opplevelse av et meget profesjonelt gjennomført arrangement.

Et viktig punkt for ARN og ASO var å få tak i hvordan vi tenker oss markedsføring av arrangementet og hvordan få med innbyggerne på å lage folkefest. I første omgang inviterer vi innbyggere, lag og foreninger, handelsstanden, næringslivet og andre interesserte til kick-off 4. april i Fauske kino. Der vil vi blant annet vise presentasjonen vi hadde i Nice, og gi en smak av Fauske og Salten på samme måte som det ble gjort i Frankrike. Der hadde vi med gulrotmarmelade, salt fra Saltstraumen, ost fra Kjerringøy og tørket reinkjøtt fra Saltfjellet. Dette falt godt i smak og det samme håper vi det gjør for de som kommer til Fauske kino denne dagen. Ellers vil det bli gitt informasjon som kan være nyttig for de som ønsker å ta del i folkefesten rundt starten på Fauske. Målet er å inspirere til aktivitet og kreativitet rundt arrangementet i august.

Å få være vertsby for ARN, vil bety at Fauske får enda mer erfaring i å lage store arrangement. Nå sammen med en meget profesjonell aktør med godt omdømme. Samtidig har vi anledning å vise fram hva Fauske og omegn har å by på. Fauskes egne innbyggere vil ha god anledning til å bli enda bedre kjent med egen kommune på forskjellige måter. Dette håper vi kan være med på å styrke stoltheten for egen kommune, og ikke minst samarbeid og samhold.