Lundberg har bred og verdifull erfaring fra lederstillinger både i privat og offentlig sektor, blant annet som tidligere rådmann i to kommuner.

– Det var hyggelig å bli innstilt og nå vil jeg takke kommunestyret for tilliten som er gitt meg. Denne tilliten ønsker jeg å forvalte på en best mulig måte, sier Ellen Beate Lundberg, før hun fortsetter.

– Jeg er stolt og glad for at jeg ble valgt. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med Fauske kommune og ser fram til et godt samarbeid med både folkevalgte og ansatte.

Hun forteller at hun også gleder seg til å komme tilbake som rådmann - eller nå kommunedirektør – etter at hun sluttet i 2018, og igjen ta fatt på den mest utfordrende og givende lederrollen hun har hatt. – Jeg har erkjent at mitt engasjement og min interesse først og fremst ligger i arbeidet «etter de store aksene» og i skjæringspunktet mellom fag-, politikk- og ledelse – alt det som en kommune representerer, utdyper Lundberg.

Bakgrunn

Ellen Beate Lundberg kommer opprinnelig fra Kåfjord i Nord-Troms. Hun har i årenes løp bodd både i inn- og utland, men er nå bosatt i Tromsø. Lundberg har variert utdannings- og erfaringsbakgrunn. Hun har et hovedfag, en mastergrad og flere tilleggsutdanninger. Hennes faglige bakgrunn er innen økonomi, jus, pedagogikk og organisasjonskunnskap. Hun har siden 2019 vært i konsernledelsen i Troms Kraft AS, tidligere var hun rådmann i Balsfjord kommune, avdelingsdirektør i Brønnøysundregistrene, rådmann i Storfjord kommune, og før det var hun i mange år i Forsvaret i ulike roller på flere nivå. Før hun sluttet i Forsvaret var hun i forsvarsstaben.

Ellen Beate er gift med en yrkesoffiser som for tiden tjenestegjør i en NATO-avdeling.

- Oppdraget for mannen min er midlertidig i Tyskland og vi forsøker å innrette oss framover slik at vi forhåpentligvis kan bo og leve sammen, uten pendling. - Derfor håper vi at han kan få muligheten til en interessant jobb på Forsvarets operative hovedkvarter på Reitan. – Det hadde vært «midt i blinken», sier hun.

Om Fauske kommune og den nye jobben som kommunedirektør

Ellen Beate Lundberg sier at hun opplever Fauske som en spennende kommune med mange muligheter og betydelige ressurser. Samtidig ligger det store og utfordrende oppgaver foran, særlig med hensyn til det økonomiske ståstedet som kommunen befinner seg i. Hun har gitt uttrykk for at hun drives av å jobbe med komplekse og utfordrende oppgaver i samhandling med politikere, ansatte og tillitsvalgte.

- Det trigger meg å bidra til å håndtere den økonomiske situasjonen som ligner mye på da jeg overtok en økonomisk utfordrende situasjon i Storfjord kommune i 2010/2011. Det var tøffe tak, men veldig givende å få det til i en tidligere Robek-kommune. - Det kreves kanskje en god dose pågangsmot, vilje og ønske for å gå inn i rollen – og det kjenner jeg å ha.

Foruten den driftsmessige delen i kommunens virksomhet, ligger det også et stort potensial på utviklingssiden.

- Det potensialet ønsker jeg å være med på å utløse i enda større grad enn i dag. Fauske har en sentral plassering som knutepunkt, er en industrikommune, kraftkommune og har et rikt ressursgrunnlag, og det er bare noe av det som frister å ta del i. - Jeg håper å kunne bidra positivt i arbeidet med å videreutvikle kommunen, avslutter Lundberg.  

Ordfører Marlen Rendall Berg er glad for å være i mål med prosessen og ser frem til samarbeidet med Ellen Beate Lundberg. Hun er en meget solid kandidat til kommunedirektørstillingen, og har vært innstillt enstemmig fra tilsettingsutvalget. Fauske kommune ønsker henne varmt velkommen til stillingen som øverste leder av kommunens administrasjon.

Tiltredelse er planlagt rett etter påske. Tirsdag 6.april 2021 vil den nye kommunedirektøren være på plass på rådhuset i Fauske. Lundberg tar over for Helge Akerhaugen som er konstituert i stillingen etter at rådmann Geir Mikkelsen avsluttet sin jobb i høst.