Carmen fauske kino

Lørdag, 28.10. kl. 19.00

Operaen "CARMEN" på Fauske kino

Kulturkontoret vil prøve ut et nytt konsept: Opera på det store lerretet.  Førstkommende lørdag skal operaen "Carmen" vises i Fauske komm. kino.

Dette blir den første i rekken av de helt store operaer som vi ønsker å vise på "the big silver screen".  Denne forestillingen er hentet fra en produksjon som for tida går i Roma og er rykende fersk.   På litt sikt vil vi også være i stand til å overføre "live"/direkte fra flere av verdens store operascener.

"Carmen" handler om sigarettpiken, en femme fatale, som ikke lar seg sette i bås.  Hun vil selv gjøre sine livsvalg; en innstilling som til slutt koster henne livet.

Men på veien mot den blodige finalen får vi høre noe av det vakreste og mest inderlige som er skrevet av operamusikk. "Habanera" og "Toreador-arien" er kanskje de mest kjent "hits".

"Carmen" ble skrevet i 1875. Premièren ble meget dårlig mottatt, noe som sies å ha medvirket til komponisten Georges Bizets død bare noen få uker senere. I dag er "Carmen" ansett for å være et mesterstykke som hver dag spilles på en eller annen scene i verden.  

Velkommen på kino i STORT format.   Kultursjef Ketil Hugaas vil holde en kort innføring i operaens handling. Carmen synges på fransk. Så langt kan vi tilby engelske undertekster, samtidig som vi vet/stoler på at musikkens og kroppens språk vil overskride behovet for ord-til-ord-oversettelse.