Hjem/Tjenester/Eiendom, plan og samfunnsutvikling/Fauske kommunale eiendommer/Renholdsavdelinga
Renhold Saltenposten
Renholdsavdelinga

Om oss

Hovedformålet med renhold er å fremme helse, forebygge sykdom, ta vare på bygningsmessige verdier og bidra til et innemiljø som gjør at bygningene er et godt sted å være.I Fauske kommunale eiendommer er det ca 38 ansatte innen renhold, fordelt på store og små stillinger. Det er for tiden også innleid en prosjektmedarbeider for innføring av Jonatan med Clean Pilot og NS-INSTA 800.

Bilde fra Saltenposten sin artikkel om renhold på brett.

 

Våre renholdere har ansvaret for renhold på oppvekstsentrene, skolene og barnehagene samt kommunens Administrasjonsbygg. Av våre 38 renholdere har 12 tatt fagbrev innenfor renhold, og vi er stolte av å si at fagbrevene har de tatt parallelt med stillingen som renholder hos oss.

Det renholdet vi utfører i dag er standard miljøvennlig renhold med minimal bruk av både vann og såpe/kjemikalier. Det er utarbeidet renholdsprofiler for alle bygg der vi utfører renhold, dette ut fra vår kunnskap om NS-Insta 800.  Dette er en jobb som er både tidkrevende og detaljert, men ambisjonene er at innføringen av Jonathan med Clean Pilot og NS-INSTA 800 skal være implementert i renholdsavdelingens daglige arbeid innen utgangen av 2016. NS-INSTA 800 er en nordisk standard som beskriver renholdskvalitet og kontroll av kvalitet.

Et godt innemiljø krever et aktivt samarbeid mellom renholderne og de som til daglig bruker bygningene.  Brukermedvirkning med rydding i lokalene gir både mer tid og effektivitet i renholds- og miljøarbeidet.

Rita Nordal leder avdelingen

Kontakt oss

Besøksadresse: Torggata 21, 8200  Fauske
Postadresse: Postboks 93, 8201  Fauske

 

Kontakt oss

Besøksadresse: Torggata 21, 8200  Fauske
Postadresse: Postboks 93, 8201  Fauske