Vi opplever at det er et fåtall personer som avbestiller koronavaksinen på dagen grunnet akutt sykdom eller annen årsak som hindrer vaksinering.

Fauske kommune har opprettet en reserve liste på personer som kan kontaktes på kort varsel ved slike avbestillinger. Det er en kort holdbarhet på vaksinen og en annen person må fort på plass for å ta dosen slik at ikke den går til spille. For å gjøre dette rettferdig er det bestemt at reserve listen må også følge den nasjonale prioriteringslisten etter alder og risiko.

 

Hvordan fungerer dette praktisk?

Du får først en melding på din mobil telefon med informasjon og en lenke som leder til denne siden. Deretter blir man oppringt på dagen det skulle bli tilgjengelig vaksine fra en avbestilling.

  • For å være på listen er det et krav til at man må kunne møte opp på kort varsel, 1 time på det raskeste, men som regel lengre tid enn dette. 

Har du fått en slik beskjed på din mobil telefon og du ikke ønsker eller det ikke er mulig for deg å være på listen av annen grunn, må du si ifra på koronavaksine telefonen. 

Koronavaksine-telefonen er åpen mellom kl 09.00-12.00. 75 60 46 50