Næringsprisen 2016

Ble delt ut for 27. gang

Saltenposten fikk Næringsprisen 2016

Gratulerer til Saltenposten som fikk utdelt Fauske kommunes næringspris 2016 under dagens kommuenstyre. - Det handler om mot og nytenkning - for å overleve i denne bransjen – over så lang tid. Et marked som har merket digitaliseringen og omstilligene sterkere enn de fleste.

Ordførers tale:

Næringsprisen har vært delt ut i Fauske kommune siden 1986. Formålet er å stimulere den generelle evne og vilje til nyskaping og utvikling av næringsmiljøet i kommunen, står det i statuttene. Prisen henger høyt, og det er et trangt nåløye å komme gjennom. Derfor har ikke prisen vært delt ut hvert år. I år har en enstemmig jury kommet fram til en verdig kandidat og det er 27. gang prisen deles ut.

Det er formannskapet som er jury. De har i år valgt en kandidat som blant annet omtales med «imponerende» og «dette står det respekt av».

Vi er både glad og stolt over å ha en slik bedrift i Fauske. De er en viktig aktør, og absolutt en som regnes med i det markedet de opererer i.

Både bedriften og de ansatte er kjent for sin høye integritet, noe som er helt avgjørende innenfor denne bransjen. Prisen i år går til en bedrift som leser markedet godt - og tilpasser det. Blant annet gjorde de en stor endring i 2012, som måtte betyr stor usikkerhet. Men de så det nødvendig, og vi opplever at de lyktes. For det handler om mot og nytenkning - for å overleve i denne bransjen – over så lang tid. Et marked som har merket digitaliseringen og omstilligene sterkere enn de fleste.

De startet opp i 1995. I dag en bedrift som har både nasjonalt og lokalt eierskap, noe som har vist seg å være en styrke.

De tilbyr stadig sine kunder nye produkt. Og de har fått flere priser. Nå i 2017 fikk de hederlig omtale hos Landslaget for lokalaviser (LLA) for et prosjekt som handlet om ungdom og utdanning. Vi tror helt sikkert at dette er noe som inspirerer alle ansatte. I det hele tatt opplever vi at dette er en god arbeidsplass der de ansatte trives godt.

Dette handler om godt håndverk på så mange måter. Vi mener bedriften gir et godt perspektiv på hva som rører seg i Indre Salten. Også når de tar i bruk den kvasse penna. De bruker stadig blekk på oss i kommunen. Og setter kritiske blikk på den jobben vi gjør. Sånn skal det være. Vi er nok ikke alltid enige, men sånn må det være innenfor en bransje som er, og skal være, fri og uavhengig.  

Dere har vel skjønt at dette handler om en bedrift som har både skribenter og selgere … En bedrift som server både annonsører og lesermasse – med mange trofaste tilhengere.

De sier om seg selv at de er et «talerør for Indre Salten», og vi tror dem virkelig at det er dette de jobber mot.

Næringsprisen består av et glassfat laget av Carina Ellingsen hos CK Design i Sulitjelma, og et diplom – tegnet av Robin og Rudi Gundersen – to brødre i firma Gundersons.

Det er en stor glede å dele ut prisen til Saltenposten. Gratulerer.

 

Næringsprisen 2016 1
Næringsprisen 2016 1
Næringsprisen 2016 2
Næringsprisen 2016 2
Næringsprisen 2016 3
Næringsprisen 2016 3
Næringsprisen 2016 4
Næringsprisen 2016 4
Næringsprisen 2016 5
Næringsprisen 2016 5
Tips en venn Skriv ut