Foto: Fauske kommune markerer Samefolkets dag med flere arrangementer

[PROGRAM I .PDF-FORMAT FOR UTSKRIFT]
Eventyrdamen Eirin Edvardsen vil i løpet av uka være innom barnehagene i Sulitjelma, Valnesfjord og biblioteket for å fortelle samiske eventyr.  Alle disse fortellerstundene er også åpne for andre.  Dette passer for de over 3 år.

"Joikefeber er en ny dokumentarfilm laget av Ellen-Astri Lundby. På en humørfylt og innsiktsfull måte forteller filmen om hvordan joik oppstår og blir til, om hvordan man joiker - og hvem man kan joike. I filmen møter vi Lundbys datter Ylva som vil lære sangkunsten og hennes møter med noen av Nordens fremste joikere: Johan Sara Jr., Mari Boine og Ole Gaino Larsen." - Fauske kino markerer de samiske dagene med visning av filmen "Joikefeber" av Magne Mikkelsen.  Dette skjer 4. februar kl 18:30. Det er gratis adgang på denne visninga.

"Várreviessom - livet på fjellet" - På Samefolkets dag 6. februar kommer den artisten Erling Urheim med sin forestilling "Livet på fjellet".  Her blir det musikk kombinert med fortellinger og bilder.  Dette skjer kl 17:00 i Fauske bibliotek.

"Gudstjeneste" - Også Fauskekirken markerer Samefolkets dag.  Det gjør de med egen markering under gudstjenesten som finner sted i Valnesfjord kirke 7. februar.

samefolkets dag 2016.jpg