sentralskolen ødeleggelser

Fortvilet eier av sentralskolen

Ser meget alvorlig på saken

Saltenposten skriver på sine nettsider at "Fauske kommune har gitt utbyggerne ved Sentralskola én dags frist på å sikre taktilgangen ved bygget." Les saken her, eller på saltenposten.no

FAUSKE: Tirsdag skrev Saltenposten om hvor lett tilgjengelig det gamle sentralskolebygget i sentrum er for barn og unge.

Kommunalsjef Arve Rolandsen for oppvekst og kultur i kommunen er sjokkert over hvor enkelt alle som ønsker det kan komme seg inn.

- Alle dører står på vidt gap, og det er lett å komme seg opp på taket. Man ser også tydelig preg på at det er mange som går ut og inn der oppe. Det er særdeles bekymringsfullt, sier han.

Gjorde inntrykk

Etter at Rolandsen var med Saltenposten på en gjennomgang av bygget, har flere i Plan- og utviklingsavdelingen vært på stedet.

Leder Gudrun Hagalinsdottir kan fortelle om en tur som gjorde inntrykk.

- Det at det er så åpent som det faktisk er, og så enkelt å ta seg opp til taket, gjør at vi må sette inn strakstiltak for å sikre det, sier hun.

Må stenge

Setter inn strakstiltak

tekst og foto: Helge Simonsen, journalist i Saltenposten

Arve Rolandsen foto: helge Simonsen SP.jpg

PROVOSERT. - Dette er fullstendig uakseptabelt. Alle som vil, barn og ungdom, kan komme seg opp hit helt uhindret. Det er ikke noe annet enn skremmende. Det er langt ned herfra, sier Arve Rolandsen om turen opp på taket. Nå skal det stenges for ferdsel inne i skolebygget. FOTO: Helge Simonsen

Fauske kommune har gitt utbyggerne ved Sentralskola én dags frist på å sikre taktilgangen ved bygget.

Utbyggeren Fauske Eiendomsutvikling har fått én dags frist på seg til å stenge for muligheten til å komme seg opp på taket. De har også fått beskjed om å umiddelbart følge opp stenginga av resten av bygget.

- Dette kommer vi til å følge strengt opp. Det er utbyggers ansvar å sørge for at det er stengt og umulig å komme seg inn i bygget, sier Hagalinsdottir.

- Fortvilende

Styreleder Knut Østbø i Fauske Eiendomsutvikling synes situasjonen er fortvilende. Eierne av skolebygget har gjentatte ganger tettet for inngang bare for å se det brutt opp igjen.

- Vi har nå leid inn Multiservice på Fauske, og de skal ta tak i situasjonen. I dag skal det tettes opp til taket, og de skal også sørge for å stenge inngangene nok en gang, sier han.

Utbyggeren har allerede brukt store summer på å stenge bygget gjentatte ganger.

- Den regninga har passert 300.000 kroner, så det er ille at det ikke kan få være i fred. Vi håper det skal holde nå, og vil ha et mye hyppigere tilsyn, slår Østbø fast.