Hjem/Tjenester/Kultur og idrett/Bibliotek/Aktuelt
2Portrett Igor Foto-Kai-Hansen-1024x626
Aktuelt

Show for voksne og teaterimpro for barna

Musikalsk-humoristisk show og teaterimpro på Fauske bibliotek
Denne uka hadde Fauske bibliotek besøk av den norsk/ bosniske visesangeren og dramatikeren Igor Dunderovic. Han kom til Norge fra Sarajevo i 1992 som tolvåring og har spesialisert seg på norske tradisjoner og utlendingers møte med disse. Tirsdag kveld (5.november 2019) fikk publikum oppleve showet «På feil side av låven» -  et humoristisk-musikalsk show om Norge, identitet, politikk og kunnskap på Fauske bibliotek.

Dunderovic er en ordsmed som vrir og vender på norske ord og uttrykk. I showet «På den andre siden av låven» møter vi forsvarsnissen, utenriksnissen, finansnissen,  kulturnissen og selvsagt statsnissen. Alle krangler med hverandre mens de stadig vekk går rundt grøten. Statsnissen selv tar litt for ofte i bruk låvens lange arm.  

Igor åpnet showet ved å rusle inn på scenegulvet med gitaren i hånda og håndhilse på publikum  og dermed hadde artisten alles oppmerksomhet før han satte i gang med sang og elleville historier. Igors slentrende og uhøytidelige stil kan ved første møte gi inntrykk av improvisasjon, men ordvalget hans er nøye veid og kontrollert før det får plass i sangteksten. Vi fikk høre flere kjente viser i ny skrud, blant annet «Ro, ro til fiskeskjær» som etter en runde i Igor-kverna har fått helt annet meningsinnhold når han synger «Ro, ro til fiskeskjær, mitt asylmottak er der. Ut på øya der jeg bor, er det ingen kjære mor, men fjorten små tamiler som sitter og smiler og spiller kort». Og neste vers fortsetter med «Ro, ro til fiskeskjær mitt asylmottak er der. Ut på øya der jeg bor, en russer gir sin lillebror en kjempestor klem, for han skal reise hjem»  Og så videre. Sangtekstene er grundig gjennomarbeida, de sitter støpt både rytmisk og tekstlig. Han balanserer hyllest og harselering av nordmenn, NAV og asylsøkere på en fornøyelig måte og visesangeren avslutta forestillinga med en ny julesang som fortjener et større publikum. NRKs juleprogram «Kvelden før kvelden» ville vært et naturlig valg. Det var tydelig at publikum satte pris på showet og mange roste og takket artisten for et flott show før de tok turen hjem.

Stor stas med Igors teaterverksted for barnehagebarna
Onsdag formiddag (6.november 2019) var det de aller yngste som skulle få oppleve og delta i teater og musikk på Igors teaterverksted. Unger fra Fauske idrettsbarnehage og Vestmyra barnehage kastet seg ut i både sang, dans og teaterlek uten blygsel. Mange svært unge skuespillere fikk prøve seg på scenen i improteater og på scenen dukket det opp mange karakterer; alt fra tre slemme, sultne drager (der en av dragene lukta godt) til en snill dronning som var redd for drager.Heldigvis gikk det bra til slutt!

foto fra teterverksted_2000x1500.jpgTeaterverksted med sang og musikk for barnehagebarn med Igor Dunderovic på Fauske bibliotek onsdag 6.november 2019.

Om Igor Dunderovic:
Igor Dunderovic a.k.a. Yngvar Dundervik er norsk/bosnisk visesanger og dramatiker spesialisert på norske tradisjoner og utlendingers møte med de. Han synger om sine fettere: Ali Baba, Baba Lille Lam, Lam nam fra Vietnam, lille fetter Eddyerkov, og om den store norske låven som i 1274 ble bygget av fyr en som hette Magnus Lagabøte. Med sine sanger har han vært i P1, P2, P3, God Morgen Norge, God Ettermiddag Norge, Norske Talenter, Eides Språksjov og gjestet samtlige norske fylker før kommunesammenslåingen.

Kontakt oss

Adresse: Fauske bibliotek
                Torgata 21
                8201 Fauske
Telefon: 75 60 40 50

Biblioteksjef Elin Rønningen: 75 60 40 53
Epost: bibliotek@fauske.kommune.no

Kontakt oss

Adresse: Fauske bibliotek
                Torgata 21
                8201 Fauske
Telefon: 75 60 40 50

Biblioteksjef Elin Rønningen: 75 60 40 53
Epost: bibliotek@fauske.kommune.no