fosterhjem

Søker fosterhjem

Barneverntjenesten er stadig på leting etter fosterhjem, men det haster ekstra for ei ti år gammel jente.

 

 

- I øyeblikket trenger vi fosterhjem til fire barn i ulike aldre, sier leder for barnevernet i Fauske kommune, Gunhild Westergaard.

Det barnet det haster mest for, er ei godtfungerende jente på 10 år.

- Vi har lenge lett etter fosterhjem, uten at vi i denne perioden har fått kontakt med noen. Blant annet har vi arrangert et åpent informasjonsmøte med godt oppmøte.

Haster med et til to fosterhjem

Barneverntjenesten har i denne tiden kommet i kontakt med flere familier som vurderer å bli fosterforeldre på sikt, og par som ønsker å begynne på kurs til høsten.

- Vi har imidlertid behov for et til to fosterhjem i løpet av kort tid. Det finnes mange hjem der ute som har mye å tilby disse barna, og som selv kunne ha trivdes godt med å ha en slik oppgave.

Gjerne i Salten

Det er rett og slett behov for gode, stabile hjem med voksne som har et varmt engasjement for barn. Om familiene er bosatt i Salten-regionen, er en fordel.

- I regelen er vi på utkikk etter familier som selv har store barn, eller barn som er eldre enn de barna som trenger fosterhjem. For mange fosterbarn og fosterfamilier vil det være en fordel at fosterbarnet er yngst av barna i familien. Dette fordi det kan by på ekstra utfordringer dersom fosterhjemmet har yngre eller jevngamle barn fra før.

Les også: http://www.fauske.kommune.no/mange-vil-vite-mer-om-det-aa-vaere-fosterforeldre.5480512-108349.html