Torsdag 26/9    Å leve med Diabetes. ​

Foreleser: Jorunn Nilsen, diabetessykepleier. 

Her vil foreleseren gi god og nyttig informasjon om diabetes type 2 og livskvalitet. Det vil bli rom for diskusjon og utveksling av erfaringer. Om du har hatt diabetes lenge eller om du nylig har fått diagnosen, vil dette kunne være nyttig. Du kan få svar på mange spørsmål du har knyttet til diabetes type 2. 

Pårørende er også hjertelig velkommen. 

Torsdag 03/10​  Å leve med langvarige smerter.

Foreleser: Margreet Passchier, psykomotorisk fysioterapeut, NLSH​​​.

Her vil foreleseren se på sammenhengen mellom vår fysiske og psykiske helse.  Hun vil snakke om hvordan dette påvirker oss, og hva vi kan gjøre for å bli bedre til å forstå kroppens signaler på en mest mulig hensiktsmessig måte. 

Hun vil også si noe om hvordan kroppens nervesystem virker og hvordan det spiller inn både ved fysisk og psykisk smerte. 

Pårørende er også hjertelig velkommen. 

Torsdag 17/10  Å leve med uro og vanskelige følelser.      

Foreleser: Olav Eldøen, psykolog (tidl. overlege BuP).​

Her vil foreleseren snakke om hvordan uro og vanskelige følelser påvirker livet og livskvaliteten vår. Han vil dele erfaringer og gi noen gode verktøy i å håndtere dette . Uro og vanskelig følelser er en naturlig del av livet, men for at dette ikke skal ta over livet og føre med seg større plager og lidelser, er det viktig å være bevisst på hva dette er, og vite noe om hvordan en kan håndtere dette.  

Pårørende er også hjertelig velkommen. 

Torsdag 31/10  Deg som pårørende.

Foreleser: Olav Eldøen, psykolog (tidl. overlege BuP).

Her vil foreleser snakke om  hva som kan skje ift. utfordringen med omsorgsrollen om den tar for stor plass i forhold til omsorg for seg selv, og risikoen for at en kan utvikle fysiske og psykiske plager. Han vil løfte frem nyttige verktøy og skape en større bevissthet på hvordan en kan yte omsorg uten å tære på helsa. 

Torsdag 7/11    Å leve med Parkinson. ​

Foreleser: Stina Ringstad, sykepleier NLSH.​

Her vil foreleser fortelle om selve diagnosen, og hva som er viktige og gode verktøy for å øke livskvaliteten for pasienter med diagnosen. 

Pårørende er også hjertelig velkommen. 

Torsdag 14/11​  Å leve med hjerte- og lungesykdom.​

Foreleser: Vidar Schei Johansson, fysioterapeut VHSS.  

Her vil foreleser snakke om hvordan en kan bedre livskvaliteten sin når en har sykdom/svakhet i hjerte- og lungesystemet.  Det kan være høyt blodtrykk, innsnevringer i årer, utfordringer med puls, infarkthistorikk, slag, kols, astma, med mer. Han vil også snakke om hvordan en kan være aktiv på best mulig måte for å både forebygge, men også styrke hjerte- og lungefunksjonen. 

Pårørende er også hjertelig velkommen.   

Torsdag 28/11  Å leve med MS.  ​

Foreleser: Ruth Jensaas, leder av MS-foreningen.​

Her vil foreleser snakke om hvordan det er å leve med MS og de mulighetene og begrensningene det innebærer. Om du er pårørende eller har MS selv, er dette en fin anledning å komme sammen og snakke om hvordan en best kan leve med sykdommen. Hun vil også si noe om nyeste forskning på feltet. 

Torsdag 5/12​    Hva trenger vi for en god alderdom?​

Foreleser: Jerzy Marcin Frasunkiewicz, geriater NLSH. 

Her vil foreleser skal snakke om hvordan det kan oppleves å bli eldre, hvilke endringer en møter fysisk, psykisk og sosialt.  Han vil løfte frem de faktorer som kan hjelpe for en bedre alderdom og økt livskvalitet. 

Yngre er også hjertelig velkommen.