Det er et problem at biler, tilhengere og snøskutere sperrer for andre eller tar opp unødvendig plass. Sulitjelma er et populært område for fjellturer, og det jobbes med å finne gode løsninger både på kort sikt og på lang sikt, for alle som ønsker seg ut i fjellheimen.

I første omgang blir det satt opp skilt med «forbudt» å sette fra seg tilhengere på parkeringsplasser i området fra Daja til Jakobsbakken, gjelder Kjelvannskrysset, Skihytta og Jakobsbakken. Samtidig vil det bli lagt til rette for parkering av tilhengere på det gamle industriområdet på Sandnes. I tillegg til at parkering kan være til hinder for at flest mulig skal få plass, handler dette om sikkerhet.

- Vi ønsker at flest mulig greit skal kunne sette fra seg bilene enten de skal på hytta, på dagstur eller på skutertur, sier Bent Sollund i Fauske kommune og Jan Nilsen i Statskog som ber om at bileiere parkerer så tett som mulig.

Skilt på de aktuelle plasser vil komme opp i løpet av få dager. Fra torsdag 6. april vil det være vakter som bidrar i parkeringen. Det jobbes samtidig med å få ei langsiktig løsning.

Det er også en utfordring at eiere setter fra seg snøskutere på parkeringsplasser. Brøytemannskapene sliter med å få ryddet godt nok. Det er også et problem at snømengden som har vært i det siste, gjør at snøskuterne «forsvinner» under snøen og blir utsatt for skader.

parkering tilhenger problem2