Valnesfjord skole 9. klasse til Abel

Valnesfjord ble fylkesvinner for fjerde gang

- Vi er kjempestolte av gjengen, sier rektor Randi Myrbakk som har all grunn til å være kry av niendeklassingene ved Valnesfjord skole. De er nemlig blitt best i Nordland i matematikkonkurransen om Abel-prisen.

For fjerde gang har skolen fått en fylkesvinner i matematikkonkurransen om Abel-prisen. Totalt har de deltatt åtte ganger. Denne gang er det 9. klasse som har kvalifisert seg til å delta i den nasjonale konkurransen som holdes på Gardermoen 4. – 6. april. To jenter og to gutter vil bli tatt ut til å reise, men hele klassen samarbeider om prosjektet som skal leveres. Elevene har vært gjennom to runder, en i november og en i januar, før de endte opp som vinnere. Matematikklærer Anders Unhjem gir skryt til rektor.

- Skolen legger godt til rette for at vi skal få jobbe med konkurranser på denne måten, sier læreren som reiser med elevene til konkurransen der de både representerer Fauske kommune, og Nordland fylke. Vinner av den norske konkurransen går videre til den nordiske konkurransen i Danmark

Tips en venn Skriv ut