- Vi hadde fått inn mange gode forslag og det tar vi som et tegn på at næringsprisen i Fauske har høy status og annerkjennelse. Det er et privilegium å ha mange gode kandidater å velge i, men samtidig skulle man ønske at man kunne gitt flere en påskjønnelse for det gode arbeidet som foregår ute i Fauske-samfunnet, sa ordfører Marlen Rendall Berg. 

Viggo Bjur drev Pick-up platebar på Fauske fra 1985 til 2009. Det var en institusjon utover Fauskes grenser.

Terje var en av de som tilbragte mye tid her, gjerne 3-4 timer om dagen kunne han fortelle. Han var invitert inn for å dele ut prisen sammen med ordføreren og kunne fortelle om mange gode minner fra den tiden. Det ble hørt på all slags musikk og Viggo tok han alltid godt imot. 

Kvinne og mann smiler. Hun holder en mikrofon for han
Terje var en av stamgjestene ved Pick-Up platebar og fortalte om mange gode minner. Foto: Ida Bjørkquist/Fauske kommune

Selv om Bjur ikke lenger driver Pick-Up er han aktiv i næringslivet og frivilligheten. Det var slik han ble lurt inn i kommunestyret denne dagen, for å fortelle om sitt arbeid med Blues festivalen.

- Blues festivalen, som er et stort frivillig arrangement, som du skulle si noen ord om i dag. Men som du sikkert forstår sa har ordføreren måtte finne en måte å få deg hit for motta Næringsprisen for 2023, sa ordføreren rett før hun avslørte Bjur som vinneren.  

Bjur driver også Ringo lekebutikk på Amfi senteret. Denne drives i samme stil som Pick-up ble, som et medmenneske og som ser de som er rundt seg. 

Mann og kvinne med ordførerkjede. De holder oppe en plakat og en blomst.
Viggo Bjur fikk også en plakat laget til han som vinner av Næringsprisen 2023. Foto: Ida Bjørkquist/Fauske kommune

Gratulerer til Viggo Bjur som vinner av Næringsprisen 2023! Vi ser fem til å følge ditt engasjement og arbeid videre.