Refleks er den billigste livsforsikringen du kan ha! Bruk refleks så du blir synlig i trafikken. Vi anbefaler at du bruker refleks som beveger seg når du går, og at du bruker to reflekser slik at du er synlig fra flere kanter.

Vi blir stadig flinkere til å bruke refleks i mørket, snart bruker halvparten av oss det, men Trygg Trafikk håper at langt flere prioriterer refleksen i mørket i tiden framover. 

Våre beste reflekstips

  1. Fest refleks på alle jakker og bagger
  2. Bruk refleks som beveger seg når du går, da synes du best
  3. Bruk minst to reflekser slik at du er synlig fra alle kanter
  4. Heng refleksen i knehøyde eller bruk slapwrap på bein

Les mer om rekfeks på Trygg Trafikk sine sider

Refleksdagen 

Torsdag 19. oktober er årets refleksdag. Denne markeres ved å dele ut refleks til alle ungdomsskoleelver, videregåendeelever og ved mottaket i Røvika. 

Det vil også være et reflekstre i gata nedenfor Familiens hus på Fauske. Der kan alle som vil hente ut refleks fra kl. 12:30.  

Trafikksikker kommune 

Fauske kommune er godkjent som en trafikksikker kommune. Det har vi vært side 14. september 2020. Trafikksikker kommune er en godkjenningsordning laget av Trygg Trafikk, som skal bidra til at kommunen gjør et godt trafikksikkerhetsarbeid som gir kommunen bra omdømme, trygt lokalmiljø, mindre skader og fornøyde innbyggere. Trafikksikker kommune-konseptet legger opp til kriterier og sjekklister for et godt og systematisert trafikksikkerhetsarbeid i kommunen.

16. oktober 2023 ble vi igjen regodkjent og vil være godkjent frem til 2026.

Du kan lese mer om dette på siden vår Trafikksikkerhet