Influensa og koronavaksine

I Fauske kommune vil alle tre legekontorene ha ansvaret for vaksineringen: Brygga legekontor, Fauske legesenter og Valnesfjord legekontor. 

Har du ikke fastlege i kommunen kan du sende en henvendelse på epost: beredskap.korona@fauske.kommune.no

 

 

Hva skal barnet mitt vaksineres mot og når?

Hva skal barnet mitt vaksineres mot og når?

I Norge er all vaksinasjon frivillig. Ved at de aller fleste i befolkningen er vaksinert mot en sykdom, er de også med på å beskytte de minste barna som er for unge til å få vaksine, og personer med spesielle sykdommer som gjør at de ikke kan vaksineres. 

Vaksinasjonen begynner vanligvis når barnet er 6 uker gammelt. Siden flere av sykdommene det vaksineres mot rammer de yngste barna hardest, bør forsinkelser unngås. Oppfriskningsdoser gis i skolealder.

Barn får tilbud om mange vaksiner fram til de er ferdige med grunnskolen. For å gi vaksine til barnet ditt trenger vi samtykke fra foresatte. Helsesykepleier vil innhente et slikt samtykke før vaksinasjon.

Oversikt over barnevaksinasjonsprogrammet finner du her:

https://www.fhi.no/sv/vaksine/barnevaksinasjonsprogrammet/

https://www.fhi.no/sv/vaksine/barnevaksinasjonsprogrammet/for-og-etter-vaksinasjon/

Jeg skal ut å reise, hva gjør jeg da?

Reisevaksinasjon:

Vi har desverre ikke reisevaksinasjon som tilbud lengre. Du må ta kontakt med enten ditt fastlegekontor eller vaksineklinikk i Bodø. 

Informasjon om reisevaksiner med anbefalinger ved reise til ulike land finner du i linken her:

https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/

 

 

Mine vaksiner

Logg inn på vaksinetjenesten på helsenorge.no for å se vaksinasjonsstatus for deg selv og dine barn under 16 år. Du kan også skrive ut et vaksinasjonskort på norsk og engelsk.