Fauske kan skilte med et fantastisk helårlig turterreng som gjør det mulig å dra på ettermiddagsturer, trimturer, helgevandring og langtur. Mulighetene er mange i denne delen av Salten, både for de som bor her og for de som oppsøker Fauske nettopp for selve turen.

Utforsk Fauskes mange flotte turstier og løyper beskrevet at Salten Friluftsråd under 55 forførende Friluftsmål hvor vi kan lese følgende: 

Gjennom å markedsføre disse stedene spesielt håper vi at Saltenværinger og turister får øynene opp for Salten både som bosted og feriedestinasjon. Turmålene byr på stor variasjon, fra korte turer på tilrettelagte stier til turer som går i mer krevende terreng. De gjenspeiler også den store variasjonen vi har av naturopplevelser i Salten og blant turmålene er det både strender, fossefall, gamle kulturminner og mektige fjelltopper. Gjennom å markedsføre naturbaserte opplevelser på de stedene som er tilrettelagt for ferdsel, håper vi vil skjerme de områdene som ikke tåler samme bruk. 

Finneidvarden https://www.telltur.no/turmaal/myghxi9g/8082
Fridalen https://www.telltur.no/turmaal/myghxi9g/8021
Sagmoen https://www.telltur.no/turmaal/myghxi9g/8084
Kvalhornet https://www.telltur.no/turmaal/myghxi9g/8020
Sjønstå Gård https://www.telltur.no/turmaal/myghxi9g/8083
Koppartoppen https://www.telltur.no/turmaal/myghxi9g/8821

 

HER er link til Salten Friluftsråds nettside.

Er du glad i toppturer, er ti på topp Fauske noe som motiverer og hvor du kan ta turen i lag med andre entusiaster. Se HER for mer info. Videre kan du finne flere turmål beskrevet på  UT.no

Om du ikke er helt stemt for ti topper, hva med stolpejakt i Valnesfjord eller i Fauske sentrum? Stolpejakten går ut på å finne stolper sentralt plassert i ulike kommuner. Stolpebesøk kan registreres på papir, nettsiden eller via app. Gjennom stolpejakt tar vi sikte på å legge til rette for å aktivisere både unge og gamle, uansett funksjonsevne. Sjekk ut mer HER

GOD TUR :)