I forbindelse med utskiftingen, må trafikk i området benytte anbefalte veier (se kart). Følg oppsatte omkjøringsskilt. Trafikk fra sentrum mot Hauan anbefales å benytte Furuveien og trafikk fra Hauan mot sentrum anbefales å benytte Sjåheiveien. Beboere i Heggveien må benytte midlertidig vei mellom Heggveien 12 og 16 - til Bjørkveien. Det samme gjelder gang- og sykkeltrafikk. En annen oppfordring er å velge omkjøringsveien rundt Finneid. 

Fauske kommune, enhet Vei, vann og avløp (VVA), gjennomførte før ferien (fase 1) utskifting av vann- og avløpsledninger i Rognveien fra kryss Bjørkveien til kryss Aspveien/Heggveien. I fase 2 skal VA-anlegget i kryss Aspveien/Heggveien byttes ut. Krysset vil da bli stengt. 

Bakgrunn for arbeidet: 

Det nederste området av boligområdet i Hauan ble etablert for ca 50 år siden. Vann- og avløpsnett er av samme alder og regnes som høy. For å sikre en fortsatt god kvalitet og kontinuitet av vann- og avløpsnettet er det nødvendig å anlegge nytt ledningsnett i Bjørkveien og Rognveien. Disse ledningene forsyner store deler av Hauan-området som ble etablert før 1980. For å sikret minst mulig tilrenning av overvann i avløpssystemet vil det samtidig bli anlagt egen overvannsledning i samme grøftetrasé. I tillegg legges det bedre til rette for bedre rengjøring av vannledningsnettet.