- Vi  har god oversikt over de som er smittet per i dag, men det er viktig å minne hverandre på at pandemien ikke er over selv om det har vært åpnet opp, sier ordfører Marlen Rendall Berg og fortsetter.
- Nå når vi opplever økende smitte i kommunen ber jeg alle være ekstra påpasselig med å vaske hender, holde seg hjemme og få testet seg raskt dersom man får symptomer som er forenlige med covid eller andre luftveissymptomer, og det gjelder både voksne og barn.

Smittevernlege og konstituert kommuneoverlege Gregory Hautois bekrefter at de har god kontroll per i dag, men sier at det fortsatt pågår et arbeid rundt situasjonen.
- Fastlegen som er smittet forlot jobben allerede da vedkommende var nærkontakt. På den måten har personen ikke vært på jobb med symptomer. Vi har ringt alle pasienter som var aktuelle. Det samme gjelder personen som var tilstede i kommunestyremøtet sist torsdag. Der har vi ringt alle som vi kjenner til var innom møtet.

Kan få flere positive
Smittevernlegen forteller at to av de som er smittet den siste tiden, er innlagt ved Nordlandssykehuset. Han sier også at det ikke kan utelukkes at noen av nærkontaktene kan få positiv test når resultatet foreligger. Samtidig understreker han at de har god oversikt over alle nærkontakter.
- Så langt er det ikke innført lokale tiltak, men det vurderes fortløpende. Vi har samarbeid med de andre kommunene i Salten og oppdaterer hverandre når det er nødvendig, sier Hautois som mener at testing, isolering og smittesporing, såkalt TISK, fortsatt er viktige tiltak når det først oppstår smitte.

Fauske har totalt hatt 135 smittede siden koronapandemien startet. I 2021 har det vært 79 personer med smitte. 33 av disse fikk påvist smitte i august, 9 personer i september og 10 i oktober. Så langt i november er 9 personer smittet.
For spørsmål om korona, ring 75 60 49 99 – åpningstiden i helga er kl. 11.00 – 14.00, og i ukedagene kl. 09.00 – 14.00. For å bestille time for testing, 75 60 46 50, eller digitalt; https://www.fauske.kommune.no/index.php?cat=552568