Rus og psykisk helsetjeneste Fauske kommune, i samarbeid med Mental helse Sørfold, inviterer til foredrag med erfaringsformidler Siv Helen Rydheim. Hun vil snakke om egne erfaringer omkring temaet psykisk helsevern. Rydheim er blant annet mottaker av ytringsfrihetsprisen innen psykisk helse i 2013. En del av begrunnelsen var at hun i stor grad har fortalt om de sårbare, skambelagt og stigmatiserende opplevelsene hun selv har hatt i psykiatrien. Hun har erfaringsbakgrunn med psykose og tvang på ulike nivåer, og at det har hatt konsekvenser for henne senere i livet. Rydheim er også forfatter og har blant annet skrevet boka “Kjærligheten spør ikke, den bare er”, samt flere artikler til tidsskrifter og antologier. Hun ønsker å dele erfaringer fra brukerens perspektiv og ønsker større åpenhet rundt bl.a. bipolar lidelse. 

Rydheim stiller spørsmålet “Kan vi skape et samfunn der annerledesheten i oss blir verdsatt?” og “Kan annerledeshet være en styrke?” Hun vil med dette få lytterne til å gjøre seg noen tanker om dette.

Det vil også være en musikalsk overraskelse!

Arrangementet er gratis, og det blir lettere servering.

Vi ønsker alle velkommen!

Om Verdensdagen for psykisk helse

Verdensdagen for psykisk helse 10.oktober er en årlig markering som markeres i over 150 land, og på ulikt vis over hele Norge i oktober. Målet er å øke kunnskap og åpenhet om psykisk helse, og fremme gode levevaner. Målet er at det skal bli like lett å snakke om vår psykiske helse som vår fysiske.

“En felles innsats mot ensomhet og utenforskap”

“Alle trenger plass, uansett hvem vi er”

I år oppfordres det til markeringer som lager plass til et større mangfold mennesker. Å føle tilhørighet er et grunnleggende behov. Det er følelsen av å være en ønsket del av et felleskap hvor du blir respektert, sett og forstått som den du er.

Årets kampanje oppfordrer til å jobbe for at de viktigste møteplassene våre blir aktivt inkluderende og reduserer avstanden mellom oss. Det handler både om hvem vi inviterer inn, og hvordan vi snakker til, og om hverandre enten vi møtes i nærmiljøet, på jobb, på skolen el på internett. Sosial støtte kan redde liv, særlig i urolige tider. Vi har alle et ansvar for å løfte blikket og lage plass til flere. Å omgi oss med mennesker som tåler følelsene våre, virker beskyttende mot langvarig stress og angst. Det kan også redusere risikoen for følelsesflukt gjennom eks. rus, vold og isolasjon.