Forsikringsselskapet jobber på spreng med å ta unna køen. – Vi sender ut bøyer så raskt vi kan, sier Monica Rimestad, som er samfunnsansvarlig i Tryg Forsikring.

– Våren og forsommeren er den tiden på året vi mottar flest søknader, men i år har pågangen vært større enn noen gang. Vi sender ut bøyer så raskt som vi kan, men den store etterspørselen har ført til at det er kø for å få livbøyer. Alle som oppfyller tildelingskriteriene skal få bøyer, men søker du nå, må du smøre deg med tålmodighet, sier Monica Rimestad i Tryg Forsikring.

 Denne våren har en av Trygs nye reklamefilmer fortalt om livbøyen, og det ser ut til at historien har gitt gjenklang hos mange. Parallelt med at filmen har rullet over skjermen, har nemlig antallet bøyesøknader steget kraftig.

 – Mange kommuner og havnevesen har også tatt en grundig gjennomgang av behovet for livbøyer i vår, etter at vi inviterte til en dugnad for å sjekke landets bøyer etter vinterens stormer. Det kommer i tillegg til den sterke økningen i antallet søknader fra privatpersoner, som ønsker livbøyer til brygger og naust.

Drukningsforebygging er en av hjertesakene våre, og det er derfor svært gledelig at vi nå opplever at så mange ønsker å bidra til økt sikkerhet ved sjø og vann.

 Historien om Trygs livbøyer begynte med opphengningen av den første Vesta-bøyen i 1952, som etter kort tid fikk selskap av mange flere i hele landet. Til nå har de bidratt i redningen av mer enn tusen liv, og i år vil bøye nummer 38 000 bli hengt opp.

 (See attached file: monica rimestad_tryg.JPG)

 For ytterligere opplysninger, kontakt

 Samfunnsansvarlig Monica Rimestad, Tryg Forsikring. Tlf. 920 42 684 Kommunikasjonsrådgiver og pressetalsmann Toralf Rutledal, Tryg Forsikring. Tlf.

997 35 565