Byggingen av allaktivitetshuset kan starte i løpet av neste år om ting går som man håper. Etter to års byggetid kan bygget stå ferdig. På tomta omtrent der det gamle rådhuset på Fauske står i dag. Da får Fauske blant annet et konsertlokale som kan romme 600 mennesker.

- Dette er en kjempeflott dag, sa ordfører Siv Anita Johnsen Brekke da hun ønsket velkommen til pressekonferansen der prosjektet ble presentert. Varaordfører Ronny Borge, sluttet seg til ordene fra ordfører. Også fungerende rådmann Arve Rolandsen hadde en glad-dag i dag.

- Dette er en gledens dag. Vi har en soleklar vinner, og det er ekstra gledelig at det er et lokalt firma som har vunnet konkurransen sammen med store nasjonale firma.

Rådmannen understreker at Fauskebygg ikke har vunnet konkurransen fordi de er lokale. Det var to andre tilbydere; Skanska og Hent.

- Fauskebygg har vunnet fordi de har et skikkelig godt og gjennomarbeidet prosjekt. De har fått full score på alle områder. Og vinner med klar margin.

Rolandsen sier at de også føler seg trygg på den økonomiske delen av dette, og gir skryt til de som har gjort jobben i administrasjonen.

- Dette er godt levert, og vi er stolt over å ha kommet i havn med de frister som har vært.

Dersom kommunestyret vedtar bygging, skal det i første omgang kjøres en omfattende prosjektering. Deretter skal det gamle rådhuset rives, før byggingen kan starte.

Den totale kostnaden på bygget er satt til: kr. 172 777 001 (inkl. mva – samt kommunens egne utgifter fram til nå med prosjektering, og utgifter fram til åpning av bygget)