Samfunnssikkerhet og beredskap under samme tak 

Samlokalisering av kommunens beredskap sammen med Salten brann IKS, Sivilforsvaret, Ambulanse (Nordlandsykehuset) og Indre Salten legevakt (interkommunal legevakt med kommunene Sørfold og Saltdal) er ganske unikt i beredskapssammenheng i kommuner på vår størrelse. 

- At disse beredskapsaktørene nå har fått felles lokaler viser et godt eksempel på god kommunal planlegging, tilrettelegging for samhandling, effektivisering og god arealdisponering med fokus på sentrumsutvikling. Alt dette har kommunen fått i en og samme pakke, sier en begeistret ordfører Marlen Rendall Berg.  

Prosjektet har bidratt til å redusere leid areal, samtidig som det ble jobbet med å frigi areal til utvikling av Fauske sentrum. 
 

Framtidige besparelser og sentrumsutvikling 

Tidligere løsning med flere lokasjoner, både leid og eid, var spredd og fragmentert. Det gjorde samhandling og sambruk vanskelig. Kostbart var det også med hensyn til leiekostnader og drift.   

- Når bedriftsøkonomiske vurderinger viste det samme, ja da gjorde politikerne i Fauske kommune et godt og strategisk valg for framtida, mener ordfører Rendall Berg.  

- Og det kunne vel knapt vært et høyere aktualisert tema i vår tid, nemlig både samfunnssikkerhet og beredskap og forventninger om effektiv drift, fortsetter ordføreren med.  


Trygghet i lokalsamfunnet 

Det å ha et godt og forutsigbart beredskapsapparat er kjernen i folk sin opplevelse av trygghet i lokalsamfunnet. I Blålysbygget legges det til rette for god samhandling og sambruk mellom de fleste beredskapsaktører i regionen.  
 

Takket for innsatsen 

Avslutningen på åpningsdagen var en lukket markering med kake og kaffe. Ordføreren i Fauske delte ut blomster og takket de som har utført arbeidet med byggeprosjektet. Alle var representert på markeringen: Fauskebygg AS, Rørleggern Fauske AS, Roald Madsen AS, maskinentreprenør, HRP AS, leverandør av prosjektledelse, samt byggherreombud Asbjørn Knudsen fra Sweco AS. I tillegg var kommunens egne ressurser i prosjektet til stede. Enhetsleder for tekniske tjenester og eiendom har fulgt siste del av prosjektgjennomføringen fra byggherresiden. De fikk alle rosende ord om utførelsen.  

Også representanter fra samarbeidskommunene Saltdal og Sørfold var tilstede med ordførerne i spissen.

– Det er veldig bra at vi har et samarbeid  med Saltdal og Sørfold kommuner slik at vi sammen styrker beredskapen i Indre Salten, avslutter ordfører Marlen Rendall Berg. 

De ble takket for godt samarbeid og fikk blomster fra ordføreren i Fauske. 


Det ble tatt mange flotte bilder fra åpningen som var 14. august 2023. 

 Alle foto: Martine Eidissen Nymo / Fauske kommune